Film „Toma“ stiže i na male ekrane u Hrvatskoj: Evo na kom kanalu će biti TV premijera filma

Podeli:

Film „Toma“ stiže i na male ekrane u Hrvatskoj: Evo na kom kanalu će biti TV premijera filma.

Najgledaniji film 2021. godine u Srbiji, koji svakim novim emitovanjem na televiziji ruši rekorde gledanosti, nakon distribucije u bioskopima širom Hrvatske, stiže i na male ekrane.

Gledaoci će imati priliku da film „Toma“ pogledaju već uskoro na programu jedne od televizija sa nacionalnom frekvencijom, navodno i to na Nova TV

Kako saznaje izvor blizak našoj redakciji, uskoro treba da izađe i promotivni snimak, koji će ove navode i potvrditi. Film „Toma“ nastao je u saradnji Cobra filma, Minacorda i Telekom Srbija zbog čega čudi da će se upravo ovaj film naći na Novoj TV, televizijskom kanalu koji u Hrvatskoj drži večita suparnica i konkurencija poslednje napomenute kompanije – United Media. Međutim, čini se da i u ovom slučaju, umetnost i film grade mostove između blago je rečeno konkurentskih snaga.

Radnja filma „Toma“

Toma je biografsko-dramski film reditelja Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca sniman skoro šest meseci na preko 10 lokacija i to u: Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Priboju, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Film o životu popularnog muzičara, Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike kako stručne javnosti, tako i gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i postavio nove bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja pogledalo ga je više od 100.000 gledalaca, a u jednom danu (2. oktobra) imao je čak 35.000 posetilaca.

Ovaj film predstavlja impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegov život od samih početaka do vrhunca slave, preko njegovih ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnosa sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu Jugoslavije. Pored Tome, u filmu se pojavljuju i drugi poznati umetnici tog vremena – Silvana Armenulić (Tamara Dragičević), Zoran Radmilović (Radomir Nikolić), Mika Antić (Marko Janketić), Predrag Živković Tozovac (Ivan Zekić), Mića Orlović (Lazar Sakan), Lepa Lukić (Olivera Bacić), Kemal Monteno (Đorđe Stojković), Davorin Popović (Filip Hajduković) i mnogi drugi.

Toma

U filmu glume i Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Aleksandar Kujučev

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo