Domaći filmovi stižu na RTS: Večeras gledamo film „Toma“, a sledeće nedelje i ove filmove

Podeli:

Domaći filmovi stižu na RTS. Večeras gledamo film „Toma“, a sledeće nedelje i ove filmove.

Domaći filmovi stižu na RTS već večeras!

Večeras možete da pogledate film „Toma“ na Prvom programu RTS, sa početkom emitovanja u 20:05.

Toma poster

Toma je biografsko-dramski film reditelja Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca sniman skoro šest meseci na preko 10 lokacija i to u: Valjevu, Beogradu, Avali, Perlezu, Tari, Barandi, Pančevu, Priboju, Prijepolju, Crnoj Gori, Dolovu, Zrenjaninu i Čikagu.

Film o životu popularnog muzičara, Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike kako stručne javnosti, tako i gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i postavio nove bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja pogledalo ga je više od 100.000 gledalaca, a u jednom danu (2. oktobra) imao je čak 35.000 posetilaca.

Ovaj film predstavlja impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegov život od samih početaka do vrhunca slave, preko njegovih ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnosa sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu Jugoslavije. Pored Tome, u filmu se pojavljuju i drugi poznati umetnici tog vremena – Silvana Armenulić (Tamara Dragičević), Zoran Radmilović (Radomir Nikolić), Mika Antić (Marko Janketić), Predrag Živković Tozovac (Ivan Zekić), Mića Orlović (Lazar Sakan), Lepa Lukić (Olivera Bacić), Kemal Monteno (Đorđe Stojković), Davorin Popović (Filip Hajduković) i mnogi drugi.

U filmu glume i Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

U utorak, 30. avgusta sa početkom emitovanja u 22:05 imaćete priliku da pogledate domaći film „Kozje uši“.

Film iz 2017. godine u režiji Marka Kostića prati borbu jedne bake sa surovom današnjicom i pritiscima društva. Glavna junakinja je baba Stojanka koja u svojim šezdesetim godinama zameni gradski život sa seoskim.

Baba Stojanka živi u svom rodnom selu u južnom Banatu, gde odgaja svoje unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo zbog novčanih problema.

Sa ćerkom koja je davno otišla u Ameriku, baba Stojanka nema nikakav kontakt i zbog toga pati. Iako je Stojanka rođena na selu, navikavši se na gradski život, nikako ne uspeva da se uklopi u tipičan seoski milje. U slaboj finansijskoj situaciji, bez pomoći sina i snaje koji ne šalju pare, baba Stojanka prolazi kroz niz tragikomičnih situacija. Na sve načine pokušava da zaradi pare kako bi kupila unucima potrebne stvari i obezbedila im što ugodnije detinjstvo.

Uloge tumače Gorica Popović, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Anđelka Prpić, Branislav Trifunović, Sergej Trifunović, Vojislav Voja Brajović, Slobodan Ćustić i mnogi drugi.

U sredu, 31. avgusta sa početkom emitovanja u 21:00 imaćete priliku da pogledate domaći film „Taksi bluz“.

Domaći filmovi

Glavni junak ovog filma iz 2019. godine u režiji Miroslava Stamatova je Marko, simpatični četrdesetodvogodišnji propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći.

Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem.

Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznedriti gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

Uloge tumače Andrija Milošević, Milena Predić, Todor Jovanović, Aleksandra Tomić, Nikola Đuričko, Aleksandar Jovanović Meda, Boris Milivojević, Bojan Dimitrijević, Sandra Silađev, Zinaida Dedakin i mnogi drugi.

Domaći filmovi godinama se emituju na programu RTS, a domaći filmovi nepresušan su izvor zabave koji okuplja celu porodicu na jednom mestu. Uživajte u ova tri domaća filma, večeras i u toku naredne nedelje.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Promo/Aleksandar Kujučev

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo