Serija „V efekat“: U seriji igra popularni glumac, a seriju režira njegov kolega

Podeli:

Skoro godinu dana od kako je najavljena, serija „V efekat“ kreće u produkciju, kako su ranije najavili iz produkcije „Firefly“.

Na manifestaciji „Producentskom danu“ na Fakultetu dramskih umetnosti objavljeno je od strane produkcije koje njihove serije ćemo gledati do kraja godine, ali i vest da će snimanje već pomenute serije početi na leto. Mi smo za vas otkrili više o samoj seriji „V efekat“, a i istraživali smo koje značenje ima njeno ime. Za sam početak, otkrićemo vam o čemu se radi u seriji.

O čemu se radi u seriji „V efekat“?

Pozorište se sprema za premijeru dugo očekivane predstave koja je sredinom osamdesetih prošlog veka imala ogroman uspeh. Međutim, kako ceo ansambl željno iščekuje veliku noć, počinju da dobijaju anonimne pretnje. Da bi se slučaj rešio, istragu počinje Svetlana Sorga, iskusni inspektor policijske uprave Beograda. U noći premijere, poznati glumac umire na sceni dok je u okviru predstave izvodio scenu samoubistva. Dok inspektorka Sorga dublje ulazi u slučaj, postaje i zaintrigirana i zastrašena čudnim svetom skrivenim iza zavesa pozorišta. Uprkos izazovima sa kojima se suočava, Sorga je odlučna da otkrije istinu i utvrdi da li je glumčeva smrt bila nesrećan slučaj, samoubistvo ili ubistvo.

Kako saznajemo, režiju seriej „V efekat“ potpisuje Gordan Kičić, poznat po svom projektu „Mama i tata se igraju rata“ koji je publiku „izuo iz cipela“ i potpuno oduševio publiku. Ništa manje se ne očekuje i od sledeće Kičićeve režije. U tome ću mu sigurno pomoći i scenarista Đorđe Milosavljević koji je sa Kičićem sarađivao na nekoliko projekata, od „Sva ta ravnice“ preko „Jagodića“ do filma „Ustanička ulica“. Njegova saradnica na scenariju je Maja Todorović, koja je jedna od scenaristkinja filma „Toma“ koji je u bioskopima dostigao brojku od milion gledalaca i time se pozicionirao na sam vrh najgledanijih filmova u proteklih nekoliko decenija.

304753 x glavna gordan kicic 221324 photo e stock aleksandar nalbantjan
Gordan Kičić će ponovo sesti u rediteljsku stolicu

Budući da se radi o velikom i ambicioznom projektu, očekuje se i da glumačka ekipa bude veoma atraktivna, pa će tako u seriji igrati mlada zvezda naše kinematografije Pavle Mensur, koji je u proteklih godinu dana imao premijeru tri filma a četvrti film „Žal“ najavljen je da stiže u bioskope do kraja godine. Pored ovog projekta, glumca očekuje i još neke nove uloge, a pričao je i o mogućem angažmanu u pozorištu, ali to ostaje tek da vidimo.

v efekat
Pavle Mensur igra u seriji

Zanimljivo je kako je i ime serije povezano na neki način sa pozorištem, odakle sve u seriji počinje. „V efekat“, efekat otuđenja, distanciranja je koncept u izvođačkim umetnostima za koji je zaslužan Bertolt Breht, koji je u ovim krugovima ali i šire vrlo poštovan i cenjen dramski pisac i pesnik. Efekat distanciranja je tehnika koja se koristi u pozorištu i koja sprečava publiku da se potpuno izgubi u narativu, umesto da je čini svesnim kritičkim posmatračem. Bertolt Breht verovao je da pozorište ima dužnost ne samo da odražava društvo, već i da ga menja. Ovo nas dovodi do odgovora zašto i sve počinje upravo na pozorišnoj sceni.

Ostatak ekipe serije „V efekat“ za sada nije poznat, ali je izvesno, kako saznajemo, da Gordan Kičić neće biti jedini reditelj na projektu, odnosno da će postajati još jedan reditelj. Uskoro više informacija.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Theatre Calgary/Prva/Aleksandar Nalbantjan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo