„Svadba iz mog kraja“- druga sezona od 1. septembra na RTS

Podeli:

„Svadba iz mog kraja“- druga sezona od 1. septembra na RTS

Uz voditeljke Mirku Vasiljević i Mariju Veljković, novo lice projekta je novinar i voditelj RTS, Stefan Popović.

Nakon dvogodišnje pauze, od ove jeseni se nastavlja TV serijal „Svadba iz mog kraja“, koji na nov način približava tradicionalne svadbene običaje iz različitih krajeva Srbije. Od 1. septembra (RTS1, u 22.00, četvrtkom), kroz svaku od 20 epizoda vodiće nas Mirka Vasiljević, Marija Veljković i Stefan Popović.

„Radujem se početku nove sezone, verujem da će gledaoci uživati makar onoliko koliko je ovaj projekat bio uzbuljiv i zanimljiv za naš tim, dok smo snimali najrazličitija svadbena veselja širom Srbije. Predstavićemo kako se danas venčavaju naši sunarodnici, oni koji primenjuju brojne svadbene običaje svog kraja koje su im prenele bake i majke, očevi i deke. Pojasnićemo značenje tih običaja i naglasiti zašto se sprovode.“, pojašnjava voditeljka Mirka Vasiljević.

SVADBA IZ MOG KRAJA 2 sezona MIRKA VASILJEVIC

„Osim srpskih svadbi iz različitih krajeva naše zemlje, kroz epizode drugog serijala predstavićemo i kako izgledaju mađarske, bugarske, vlaške, bošnjačke i bunjevačke svadbene ceremonije.“, poverava voditeljka Marija Veljković i dodaje: „Takođe, ovekovečićemo i ceremonije venčanja mnogih drugih nacionalnih manjina koje žive u Srbiji, što posebno unapređuje našu multikulturalnost.“

Novi voditelj emisije „Svadba iz mog kraja“

Novi član voditeljskog tima TV serijala „Svadba iz mog kraja“ Stefan Popović kaže da je angažovanje na ovom projektu za njega bilo nesvakidašnje iskustvo, imajući u vidu da je odrastao i karijeru započeo u dalekoj Australiji:

„Bilo mi je zanimljivo što sam bio u prilici da budem svedok svečanih i nesvakidašnjih događaja koji obeležavaju početak zajedničkog života parova koji se vole i koji tim ceremonijama venčanja proslavljaju i svoju ljubav a istovremeno, slave i porodične vrednosti pa i život sam. Sa nekim od običaja sam se prvi put susreo a verujem da će i gledaocima upravo ti, malo poznati ili davno zaboravljeni običaji biti takođe vrlo zanimljivi. Inače obožavam da idem na svadbe, a posebno su mi interesantne one koje se organizuju pod šatorima!“

Svadba iz mog kraja

Da bi za vas zabeležili najzanimljivije svadbene ceremonije, tim emisije „Svadba iz mog kraja“ je ovog leta proputovao Srbijom „uzduž i popreko“. Upoznaćete i mnogo agilnih, kreativnih i posvećenih sunarodnika koji su angažovani oko organizacije i pripreme svih sadržaja svadbenih veselja.

Hrana je gotovo nezaobilazna i na ovakvim slavljima pa ćemo u ovom serijalu predstaviti i specifična jela različitih krajeva naše zemlje. Nismo propustili da usput pitamo i: Koliko sarmi se pravi za 1000 gostiju? Koliko se ispeče prasića, jagnjića, a koliko bikova i krava? Šta se najviše popije tokom jedne svadbe? Kakvi se sve pokloni daruju mladencima?

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: RTS

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo