„Ala je lep ovaj svet“: Rasprodate karte za beogradsku premijeru romantične komedije

Podeli:

Rasprodate karte za beogradsku premijeru romantične komedije „Ala je lep ovaj svet“!

Novi domaći film “Ala je lep ovaj svet” reditelja Filipa Čolovića imaće premijeru 22. septembra u Mts Dvorani, a glavni glumac Andrija Kuzmanović specijalno za agenciju Tanjug je ocenio da je njegov najnoviji projekat veoma teško žanrovski definisati, jer je to pravi spoj nespojivog.

Upravo iz tog razloga, film je osvojio Specijalnu nagradu publike na 46. izdanju Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, gde je letos bio premijerno prikazan.

O čemu se radi u filmu „Ala je lep ovaj svet“?

Filmska priča pripoveda o ljubavi koja preobražava i o mogućnosti promene svakog čoveka na bolje ili na gore, i u prvi plan ističe filmskog reditelja Batu i Unu Lazarević, poznatu TV voditeljku i površnu zvezdu, autorku hit emisije “Šetnja s lavom”.

Andrija je pokušao da publici približi šta ih tačno očekuje u bioskopima od 22. septembra.

Ala je lep ovaj svet
Stefan Bundalo, Andrija Kuzmanović i Jovan Jovanović u filmu „Ala je lep ovaj svet

– Naš film ima neke elemente melodrame, kao i komedije, i možda bih se tu zadržao, ne bih išao dalje. Mada, naravno, ima tu i veoma šarmantnih triler momenata. Napravili smo neki svet, kako je rekao reditelj Filip Čolović. Taj naš svet koji smo kreirali je veoma poseban. Čak ništa da se dodatno pojavilo u filmu, ne bi naškodilo niti bi ostvarenje imalo manje uspeha – rekao je Kuzmanović kome je ovo prva glavna filmska rola i dodao da su mogli ubaciti i vanzemaljce, i to bi sigurno prošlo u priči.

Ova neobična filmska bajka dovodi Ljubišu, dobro nadzemaljsko biće čiji je zadatak da spoji ljude u bračnu zajednicu, ali već dugo je neuspešan u svom poslu.

Uz Kuzmanovića, važne uloge igraju Anđelka Prpić (Una), Nikola Pejaković Kolja (anđeo Ljubiša), Andrej Šepetkovski (ujedno i scenarista filma), Anica Dobra, dok prateće role tumače – Branko Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Stefan Bundalo, Miljana Gavrilović, Tara Milutinović, Jovan Jovanović, i drugi.

– Drago mi je što smo napravili samom slikom jedan drugačiji aspekt na filmu, jer je taj stil slike i montaže daleko od bilo kog komičnog momenta, možda nije u nekom ozbiljnom žanru, ali vuče na triler i dramu. Tako da je film jedan veliki oksimoron, spoj nespojivog, i želim da pohvalim sve kolege što su ispoštovali tu ideju koju smo imali od samog početka – poručio je Kuzmanović, afirmisan od svog prvog filma i TV serije “Montevideo, bog te video” (2010) Dragana Bjelogrlića.

Film “Ala je lep ovaj svet” čiji se naziv oslanja na istoimenu pesmu pisca za decu Jovana Jovanovića Zmaja, prema scenariju dalje vodi anđela Ljubišu koji pokušava po svaku cenu spojiti ne baš toliko slične osobe – Unu i Batu tokom jedne fatalne noći koja će na brutalan način njima dvoma promeniti život iz korena. Tada već nastaje i žanr trilera, krimi drame, i dobar deo filma se odigrava u zatvoru.

– Rekao bih da je film okvirno komedija, ali za moj lik je to bila tragikomedija, samo da ne kvarim i ne otkrivam publici zašto je to tako. Mom liku Bati u filmu se dešavaju zaista strašne stvari, a oko mene je sve samo šala i komika, dok sam ja zapravo tragikomičan – rekao je Kuzmanović.

Rasprodate karte za premijeru filma “Ala je lep ovaj svet”, otvaraju se dodatne sale

Za samo nekoliko dana, rasprodate su sve karte za premijeru filma “Ala je lep ovaj svet”, koja je zakazana za 22. septembar u velikoj sali MTS dvorane. Zbog tolikog interesovanja, danas tokom dana biće otvorene i dodatne premijerne projekcije, koje će se održati iste večeri.

Glavne junake ove ljubavne komedije čine andjeo Ljubiša (Nikola Pejaković) koji pokušava da spoji nespojivo: neafirmisanog reditelja Batu (Andrija Kuzmanović), i popularnu i harizmatičmu TV voditeljku Unu (Anđelka Prpić), a dodatno se u sve to meša policijski inspektor Trišić (Andrej Šepetkovski).

Autorsku ekipu predvodi reditelj Filip Čolović, scenarista Andrej Šepetkovski, direktor fotografije Saša Srećković, producent Aneta Ivanović dok glumačku ekipu čine Nikola Pejaković, Andrija Kuzmanović, Anđelka Prpić, Andrej Šepetkovski, Anica Dobra, Bane Vidaković, Tihomir Stanić, Branka Pujić, Andrija Milošević, Miljana Gavrilović i mnogi drugi.

Film “Ala je lep ovaj svet” nastao je u produkciji kuće „Blue Butterfly“i Telekoma Srbija, a naćiće se u redovnoj bioskopskoj distribuciji širom zeljmle i regiona od 22.septembra.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Promo/Nemanja Miščević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo