„Komedija na tri sprata“: Svetska premijera debitantskog filma Sandre Mitrović

Podeli:

Svetska premijera debitantskog filma “Komedija na tri sprata” Sandre Mitrović na Filmskim susretima u Nišu!

Svetska premijera filma „Komedija na tri sprata“ rediteljke Sandre Mitrović održaće se u četvrtak, 25. avgusta sa početkom projekcije u 20:30 na 57. Filmskim susretima u Nišu.

2789451 image00013 ls s
Vesna Trivalić i Sandra Mitrović na snimanju filma

Od jeseni će se naći na programu u bioskopima širom Srbije, kada kreće u bioskopsku distribuciju. Beogradska premijere održaće se krajem oktobra. Film je mlada debitantkinja posvetila svojoj baki i starim komšijama.

Više od dve godine, rediteljka i njen prijatelj Noe Dodson radili su na scenariju za ovaj film, koji će po rečima glumaca koji tumače uloge u nju, biti nešto potpuno drugačije u našoj kinematografiji.

2789459 image00017 ff 1
Ekipa filma Sandre Mitrović

Sam film obiluje humorom koji proizilazi iz situacija koje se događaju likovima, a ne iz replika. Drugačiju strukturu u ovaj film uneo je i sam Noe Dodson, koji je po rečima Miodraga Radonjića u film uneo holivudski pristup i strukturu, te žanr dramedija koji nije do sada prisutan kod nas.

Jelisaveta Seka Sablić, koja tumači jednu od uloga u filmu, rekla je da je ovaj projekat bio van svih očekivanja. Ona je rekla da je ovaj projekat bio lep, komforan, proučen, studiozan. Za ekipu i mladu rediteljku imala je samo reći hvale. Slavna glumica, često nazivana kraljicom komedije, je dodala da im je poslednji snimajući dan „zaprosio čorbu“ jer su poslednji snimajući dan imali u toku noći i to mokri do gole kože. 

2789463 image00009 ff
Sandra Mitrović na setu filma

Ovaj projekat nakon dvadeset godina spojio je glumce Slobodana Bodu Ninkovića i Vesnu Trivalić u isti kadar, dok se na velika vrata glumi vratio i glumac Dragan Gagi Jovanović, koga nismo imali prilike da vidimo u novijim projektima.

Mlađu glumačku ekipu upotpuniće Pavle Mensur i Vanja Nenadić, koji će tumačiti likove Nenada i Sare.

O čemu se radi u filmu „Komedija na tri sprata“?

Film “Komedija na tri sprata” prati komične i često sulude avanture stanara jedne naizgled sasvim obične stambene zgrade u Beogradu. Ta galerija likova – otuđenih, samoživih i luckastih, ali dobroćudnih duša, suprotstavljena je usamljenoj zgradi u kojoj žive, koja, kao i zajednica koju su zapustili, počinje ubrzano da propada. Svako od njih pokušava da se “održi na nogama” u situacijama koje im izmiču kontroli.

Komedija na tri sprata
Snimanje filma pod vodom

Pokušavaju da ostvare svoje želje i da nađu smisao u komplikovanim okolnostima i odnosima, na često vrlo komičan način. Zbog loših cevi i misterioznih podzemnih voda Beograda, situacija kulminira u poplavi, koja ih sve zatekne nespremne.

Rediteljka filma je Sandra Mitrović, koja je diplomirala filmsku režiju na Univerzitetu Kolumbija u Njujork i vratila se u Srbiju kako bi snimila svoj prvi film.

U filmu “Komedija na tri sprata” igraju Pavle Mensur, Vanja Nenadić, Vesna Trivalić, Dragan Jovanović, Jelisaveta Seka Sablić, Slobodan Boda Ninković, Nataša Tapušković, Miodrag Radonjić i mnogi drugi.

Producenti filma su Sandra Mitrović, Ivan Grbin i Nikola Pantelić, dok je koproducent Verica Đukić. Direktor fotografije je Dušan Ivanović.

Film je rađen u produkciji „Filmland“ Sandre Mitrović i Telekoma Srbija

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Promo 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo