Glumačke dive nose kući Srce Sarajeva: Oni su nagrađeni, a njoj će biti treća po redu!

Podeli:

Nagrade Srce Sarajeva za televizijske serije tradicionalno su ponovo dodeljene na jubilarnom 30. Sarajevo film festivalu.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije dodeljuju se u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U kategoriji dramskih serija dodeljuje se osam nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenario (za epizodu).

Zvezda u usponu (komedija) je glumica Kris Gavrić za ulogu Sonje u humorističkoj seriji „Radio Mileva“ koja će sa velikim uspehom nastaviti da se emituje na RTS. U istoj kategoriji za dramsku seriju Srce je kući odneo njen kolega Lazar Dragogojević koji je iz petog puta upisao glumu i tu upravo u gradu gde je i nagrađen. Njemu je ovu nagradu donela uloga Dine u seriji „Znam kako dišeš“.

„Znam kako dišeš“ donela je i Mirvadu Kuriću nagradu za najbolju sporednu mušku ulogu inspektora Džande koji leđa uz leđa sa tužiteljkom Murtezić rešavao slučajeve u napetoj bosanskohercegovačkoj drami. Na dodeli nagrada, glumac je poslao poruku „We need Una“, budući da je ovih nedelja vrelo te reke u opasnosti zbog investitora koji žele izgraditi hidroelektranu na tom mestu. Ovoj akciji pridružili su se Darko Rundek i Rade Šerbedžija.

Njegova koleginica Jelena Kordić Kuret koja u seriji igra Violetu primila je nagradu za najbolju sporednu glumicu u dramskoj seriji. Glumačke dive Jasna Đuričić (Znam kako dišeš) i Olga Odanović (Radio Mileva) primile su nagradu za najbolje glavne glumice u drami i komediji. Profesorki na Akademiji umetnosti u Novom Sadu ovo će biti treća nagrada na ovom festivalu u poslednje četiri godine. Posthumno je za najboljeg glumca u drami nagrađen veliki Žarko Laušević za ulogu vojvode Živojina Mišića u seriji „Vreme smrti. Nagradu je primio reditelj serije Ivan Živković.

Nagrade su još dobili Alen Muratović (najbolji glumac – komedija), Nermin Hamzagić (režija, „Znam kako dišeš“), Elmir Jukić (najbolja režija, komedija „Radio Mileva“), Jasmila Žbanić i Elma Tataragić (najbolji scenario, drama „Znam kako dišeš“), Elma Tataragić, Dušan Vranić i Enes Zlatar (najbolji scenario, komedija „Princ iz Eleja“). Najbolja dramska serija je „Znam kako dišeš“, dok je nagradu za komediju odnela serija „Princ iz Eleja“.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Izdvajamo