Pavle Mensur o nominaciji na Sarajevo film festivalu: Jako sam vezan za taj grad

Podeli:

U susret 28. Sarajevo Film Festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

Sarajevo Film Festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Događaju je prisustvovao i glumac Pavle Mensur, koji je nominovan za nagradu „Zvezda u usponu“ koju mu je donela uloga Miška Puba u seriji „Vreme zla“.

Mladom glumcu ovo nije prvi put da bude deo Sarajevo film festivala, a sa novinarima je podelio utiske kako je biti deo ove filmske smotre.

– Prelep, prvi put kad sam bio deo Sarajevo film festivala to je bilo sa serijom Grupa pre 2,3 godine, čini mi se. Ove godine sam nominovan za nagradu, a i Sarajevo kao grad, ja sam jako vezan za taj grad s’ obzirom da je moj otac odatle, i onda nekako imam neki sentiment prema Sarajevu, koji je veći nego za neke druge gradove i mesta. Još i filmski festival, tako da jako lepi utisci. – rekao je Mensur.

Pavle je prokomentarisao i da li je očekivao da biti nominovan, budući da je konkurencija ove godine bila veća nego prethodne.

– Ne, javili su mi pre možda nepunih mesec dana da ću možda biti nominovan. Ja sam rekao „važi,super“, nisam očekivao i eto bi. – zaključio je Pavle.

Nagrade za TV serije se dodjeljuju od prošle godine, a ove godine su proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U konkurenciji za nagrade za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala je 17 serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu će biti dodeljene 14. avgusta. Biće dodeljeno 14 nagrada. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.

Izvor: Kinopolis/Kurir

Foto: Boško Karanović/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo