Raša Bukvić o nominaciji „Bese 2“ na Sarajevo film festivalu: Na svim nivoima se radilo ozbiljno

Podeli:

Beograd, 24. novembra 2021.- Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Radivoje Bukvic koji je govorio o predstojecoj drugoj sezoni serije "Besa".FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

U susret 28. Sarajevo Film Festivalu, u Beogradu je upriličeno druženje u čast nominovanih za nagrade Srce Sarajeva za TV serije.

Sarajevo Film Festival je nagrade za TV serije uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana, te podsticaju njihovog međunarodnog plasmana.

Događaju je prisustvovao i glumac Radivoje Raša Bukvić, koji glumi u seriji „Besa 2“ koja je nominovana za najbolju dramsku seriju na ovogodišnjem festivalu.

Glumac otkriva da li je očekivao da do ove nominacije dođe, te otkrio pojedinosti o stvaranju serije „Besa“ koje su zagarantovale njen kvalitet, što je publika i prepoznala.

– Pa, ja jesam očekivao zato što se na svim nivoima radilo ozbiljno, pre svega od scenarija koji je pisan za prvu sezonu tri godine, druga sezona je pisana dve godine. Posle toga je išao razvoj cele priče, koji je trajao isto dugo. Izbor lokacija, glumaca, ništa se nije preskakanje. Mislim da je to razlog zašto smo sa očekivanjem i otišli na Sarajevo film festival, jer bukvalno nijednu stepenicu nismo preskočili. Reakcije publike mislim da ste ispratili. – rekao je Bukvić.

O tome da li je festival svojevrsno takmičenje u svetu filmske umetnosti i industrije, Raša je imao da kaže sledeće.

– Ja mislim da ustvari na festivalima se, osim nagrada koje jesu lepe kad se dese ali nisu cilj svakog festivala, mi iz esnafa poredimo ko je šta uradio i na koji način. I ustvari ako je neko podigao nivo kvaliteta, to utiče na sve nas da i mi kasnije da mi dižemo naše ukuse i naš nivo rada na taj veći nivo.Tako da je, ustvari, festival vrlo značajan za ljude iz filmske industrije da se spoje, prepoznaju i uporede dokle su dobacili. – zaključuje Raša.

Nagrade za TV serije se dodjeljuju od prošle godine, a ove godine su proširene i biće dodeljene u dve kategorije: za dramske serije i za komedije. U konkurenciji za nagrade za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala je 17 serija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije, Kosova i Slovenije.

Nagrade Srce Sarajeva za TV serije na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu će biti dodeljene 14. avgusta. Biće dodeljeno 14 nagrada. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. augusta 2022.

Izvor: Kinopolis/Kurir

Foto: Dragan Kujundžić/SFF

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo