Milena Radulović otvara 10. Bašta Fest, festival kratkog filma u Bajinoj Bašti

Podeli:

Deseti Bašta Fest, koji se održava od 29. juna do 2. jula 2023. u Bajinoj Bašti, ove godine će otvoriti glumica Milena Radulović.

Time se nastavlja ranije uspostavljena tradicija da mladi glumac ili glumica, koji je doživeo/la veliki uspeh u prethodnoj godini, otvara novo izdanje ovog festivala kratkometražnog igranog filma.

Milena Radulović je poslednjih godina ostavila značajan trag ulogama u serijama „Besa“, „Pet“, „Državni službenik“, „Beležnica profesora Miškovića“, filmovima „Toma„, „Trag divljači„, „Balkanska međa“ i „Superdeep“.

Povodom svoje role na predstojećem festivalskom izdanju, Milena Radulović je ističe da joj je velika čast što će imati prilike da otvori jubilarni Bašta Fest.

„Divno je što je jedna tendencija mladih postala sigurno mesto za nove mlade umetnike, odskočna daska i vetar u leđa. Zato mi je čast što sam deo te priče i nadam se da će Bašta Fest iz godine u godinu rasti, i imati sve veći odjek u našem društvu“, kazala je Radulović.

Prethodnih godina Bašta Fest otvarali su Nikola Rakočevič, Slaven Došlo, Marko Janketić, Hana Selimović, Milan Marić, Isidora Simijonović, Filip Đurić, Ivana Vuković, Milica Janevski, i Mladen Sovilj.

Bašta Fest nastavlja i staru tradiciju – u okviru revijalnog programa, festival zatvara debitantsko ostvarenje koje je, prema mišljenju Bašta tima, obeležilo proteklu godinu.

Na ovogodišnjem festivalu 2. jula, nakon dodele nagrada, na Open airu u parku „Borići“ publika će imati priliku da pogleda film Dušana Zorića i Matije Gluščevića „Da li ste videli ovu ženu“, a svečano će ga zatvoriti glumica Ksenija Marinković sa ekipom filma.

Bašta fest

Ovaj film je bio veoma uspešan u prošloj godini, a svetsku premijeru imao je u prestižnoj selekciji Venecijanskog festivala „Međunarodna nedelja kritike“, gde je i montažerka filma Olga Kožarić dobila Specijalnu nagradu.

„Bašta Fest je jako poseban festival po svojoj energiji, kreiranju intimnog prostora za razmenu kreativnih ideja, ali i po nezaboravnom druženju. Jako nam je drago što se nakon studentskih dana, kada smo predstavljali svoje kratke filmove, vraćamo kao debitanti. Čast nam je što je baš naš film odabran da zatvori jubilarni festival. Iskreno se nadamo da će publika uživati u Draginjinoj avanturi“ kažu reditelji filma.

Muzički program Bašta Festa činiće Dj IRon (Idemo kod mene da slušamo ploče), DJ Igor Jadranin, dvojac FTG – Funk Technik Group, kao i tradicionalno Čola veče.

U okviru predfestivalskog programa, 28. juna u Bioskopu „Vlaja“ u centru grada, publika će imati prilike da pogleda blok kratkih bugarskih filmova odabran u saradnji sa Burgas Film Festivalom iz Bugarske, kao i domaće debitantske filmove „Usekovanje“ Siniše Cvetića i „Indigo kristal“ Luke Mihailovića.

Svi programi na festivalu Bašta Fest su besplatni.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Marko Kazić/Vuk Papić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo