Glumica Milena Radulović otvorila „Bašta fest“ u Bajinoj Bašti

Podeli:

Deseti internacionalni festival kratkog igranog filma „Bašta fest“ svečano je sinoć otvorila glumica Milena Radulović u Bajinoj Bašti, nakon čega su prikazana ostvarenja iz takmičarskog programa, saopštili su danas organizatori.

Na svečanosti otvaranja u prostoru na otvorenom Borići, Radulović je rekla da je „decenija dobre energije mladih iz Srbije i sveta, već tradicija ovog prelepog grada“.

Suosnivačica festivala, glumica Maja Šuša je napomenula da ovogodišnji slogan festivala „Ti možeš sve(t)“, podseća na stih pesme Zdravka Čolića.

Bašta fest

„Pre svega želi da poruči da verujemo da je radom, trudom i ulaganjem stvarno sve moguće, i nadamo se da svojim primerom možemo da podstaknemo mlade umetnike, ali i druge lokalne inicijative da ne odustanu od svojih snova”, navela je Šuša.

Suosnivač „Bašta festa“, glumac Jovan Jelisavčić je primetio prisustvo velikog broja svojih kolega koji se vraćaju godinama na festival, i da ga zbog toga oseća kao generacijsku stvar.

„Osećam da smo ‘Bašta fest’ zajedno stvarali, mi kao neko ko je organizovao festival, a vi kao neko ko ga godinama bezuslovno podržava. Ta veza je bila preduslov da ovaj festival uspe“, istakao je Jelisavčić.

U takmičarskom programu festivala koji traje do 2. jula na repertoaru je 29 kratkih igranih filmova iz 20 država. Na festivalskom programu su i dva revijalna filma u okviru zatvaranja festivala, kao i četiri večeri muzičkog programa na otvorenom.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Milena Arsenić/Bašta fest

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo