„Besa“: Ovaj glumac je trebao da igra glavnu ulogu u seriji, ali evo šta ga je u tome sprečilo

Podeli:

Radivoje Raša Bukvić često je na meti pohvala zbog uloge u seriji „Besa„, ali možda niste znali da je ta uloga prvo bila poverena drugom glumcu.Nebojša Glogovac trebao je da igra glavnog junaka u seriji “Besa”, pravili su planove ali je zbog bolesti morao da se povuče.

Produkciji serije „Besa“ on je bio prvi izbor za ulogu

Čuveni glumac prihvatio je ulogu Uroša Perića, ali je krajem 2017. godine saznao da boluje od raka pluća i sve je palo u vodu. Nažalost, bolest ga je pobedila u februaru 2018. godine.

Njegovu ulogu preuzeo je Radivoje Raša Bukvić, a producentkinja serije Tea Korolija otkriva do sada nepoznate detalje.

– Lik Uroša je pisan za Nebojšu Glogovca. Reditelj serije Igor Stoimenov i ja smo se često sastajali sa njim i pričali o scenariju. Međutim, jednog dana nas je pozvao i rekao da ipak neće moći da igra jer je teško bolestan. Nažalost, kao što svi znamo, nije uspeo da pobedi opaku bolest, zbog čega smo izgubili ne samo jednog od najboljih glumaca sa ovih prostora, već i jednog divnog čoveka. – ispričala je jednom prilikom Tea Korolija.

Besa
Nebojša Glogovac je preminuo 2018. godine

Producenti serije morali su da organizuju kasting za novog glavnog glumca.

„Prijavilo se dosta glumaca, a izbor je na kraju pao na Rašu Bukvića, koji nam se najviše dopao. Kasnije se ispostavilo da smo napravili dobar izbor. Jedini problem je bio taj što je Raša imao manje godina nego što je nama trebalo po scenariju, pa smo onda u skladu s tim morali da promenimo još neke likove u seriji“, objašnjava Korolija.

Glavni junak „Bese“ Raša Bukvić kaže da mu je snimanje filmova u inostranstvu pomoglo da što bolje dočara lik Uroša Perića.

– Odmah sam shvatao šta se od mene očekuje i traži. „Besa“ je jedan potpuno novi žanr kod nas i parira serijama sa Netfliksa. Dok sam je snimao, prvi put u karijeri nisam koristio dublera, jer sam osećao da sve scene mogu sam da odigram“, priča Bukvić i dodaje da je srećan što se serija toliko dopada gledaocima: „Besa“ ostavlja bez daha i svaka scena donosi nešto novo. Drago mi je što je postigla veliki uspeh i na Bliskom istoku i u Aziji. – poručio je glumac.

Zapratite nas i na Instagramu: Kinopolis

Foto: Nemanja Pančić/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo