Milan Marić odigrao je na filmu boeme i pesnike, ali ova uloga mu nije bila suđena

Podeli:

Milan Marić jedan je od najtraženijih, najtalentovanijih i najpopularnijih glumaca svoje generacije. Na filmu je odigrao boeme i pesnike, poput pevača Tome Zdravkovića i pesnika Sergeja Dovlatova.

Milan Marić za dlaku je mogao da bude na njegovom mestu

Međutim, pre tri godine je bio vezivan za jednu drugu, čini se mnogo kompleksniju ulogu. Tada se pisalo kako je on jedan od kandidata za ulogu kralja Aleksandara Karađorđevića u filmu i seriji Zdravka Šotre.

Kao što i sami znate, do toga nije došlo pa je i u filmu i seriji „Aleksandar od Jugoslavije“ tu ulogu odigrao njegov kolega Ljubomir Ljuba Bulajić. Šotra je te sada već „davne“ 2019. godine spomenuo kako Milan ima tu glumačku težinu i sugestiju, te da bi mogao da odigra tu ulogu.

Međutim, sledeće godine je Zdravko Šotra predstavio svoje glavne glumce u jednoj emisiji i time dokazao da je izbor ipak pao na njegovog, po pisanju medija, omiljenog mladog glumca sa kojim je sarađivao.

Milan Marić
Ljubomir Ljuba Bulajić i Milan Marić sarađuju na seriji „Državni službenik“

Ova serija, jer je film došao mnogo kasnije iako je najavljen da će izaći pre serije i biti u bioskopima, kritikovana je od strane jednog broja istoričara, ističući argument da Aleksandar nikad nije bio srpski kralj, već samo jugoslovenski. Podeljene reakcije i publike na jedan deo produkcije, kao i scenario same serije, verovatno su potakle produkciju ovog ostvarenja da film ipak ne prikažu u bioskopima, već samo na festivalu Filmski susreti u Nišu, te na malim ekranima, televijskom premijerom na televiziji Nova S.

Da se dogodila saradnja između Marića i Šotre, to ne bi bilo čudno, jer su njih dvojica već sarađivali na projektu „Santa Maria della Salute“ kada je reditelj ekranizovao priču o Lazi Kostiću i Lenki Dunđerski. U ovom projektu, Marić je igrao drugog vladara, kneza i prvog novovekovnog srpskog kralja Milana Obrenovića. Partnerka mu je bila glumica Dragana Mićalović, koja je tumačila lik kneginje i kraljice Natalije Obrenović. On je taj lik tumačio kroz film i tri epizode serije.

Bilo kako bilo, u isto vreme snimani su i filmovi „Aleksandar od Jugoslavije“ i „Toma“ a samo jedan od njih pokorio je bioskope. I to onaj u kojem glavnu ulogu tumači upravo glumac Milan Marić.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Danilo Pavlović/EON Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo