Pavle Mensur danas slavi rođendan: Ovih pet stvari sigurno niste znali o njemu

Podeli:

Pavle Mensur danas slavi svoj rođendan, a ovih pet stvari sigurno niste znali o njemu!

Trenirao je tenis

Mladi glumac Pavle Mensur rođen je pre tačno dvadeset i četiri godine, a tokom detinjstva trenirao je i tenis. Dugo vremena ozbiljno je bio posvećen ovom sportu, ali kako je i on odrastao, došlo je vreme da se odluči da li želi time da se profesionalno bavi čitavog života.

U jedinoj emisiji gde su gostovali zajedno, on i njegov otac Irfan govorili su o tome da je on bio jako perspektivan teniser, ali da je potrebno puno novca za potpuno i profesionalno bavljenje tim sportom. Sam primer je i Novak Đoković, koji se na razne načine zajedno sa svojom porodicom dovijao da nađe način da postane ono što je danas. Tada je Irfan bio spreman da svom sinu pruži podršku, ali je Pavle doneo odluku da ipak ne nastavi sa tenisom te je razumeo situaciju u kojoj se našao.

Najmlađi je dobitnik Sterijine nagrade za najboljeg mladog glumca

Pavle Mensur je kao dete stalno posećivao probe pozorišnih predstava, a kuriozitet je taj da je on osvojio jedinu nagradu koju nije osvojio njegov otac. U pitanju je Sterijina nagrada za najboljeg mladog glumca, za ulogu u njegovoj prvoj profesionalnoj predstavi „Kretanje“ koju je igrao u Bitef teatru, ali je ulogu zbog obaveza snimanja serija i filmova preuzeo njegov kolega. On je prema njegovim saznanjima najmlađi dobitnik spomenute nagrade jer ju je osvojio u 21. godini.

Pavle Mensur

Išao je u privatnu umetničku srednju školu

Glumac Pavle Mensur je popustio u osnovnoj školi, zbog čega je upisao privatnu umetničku školu. Ispostavilo se kao dobra odluka, jer se Pavle zaista pronalazio u svemu tome. Izašao je na prijemni posle treće godine srednje škole i upisao glumu 2017. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Biljane Mašić. 

Izbor dramskog monologa za prijemni

On je na prijemnom izvodio isti monolog Toma iz „Staklene menažerije“ Tenesi Vilijamsa, kao i njegov otac. Irfan to nije znao, kao ni Pavle, ali se na kraju ispostavilo da je od toliko monologa tog lika u komadu, njegov sin izabrao isti onaj kojim se on predstavio komisiji mnogo godina ranije.

58271 tan2023 02 0720472378 3 ig

Njegovi likovi u serijama nikad ne dočekaju drugu sezonu

Jednom prilikom Pavle Mensur je pričao o tome kako reditelji i scenaristi vole da ga ubijaju, pa njegov lik u seriji nikada ne dočeka drugu sezonu. Ispostavilo se kao istina, budući da samo u par serija njegov lik nije otišao na „večna lovišta“, ali je puno više onih u kojima jeste. Situacija se polako menja, a da li će ga ovaj „glas“ pratiti još dugo, ostaje da vidimo.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Aleksandar Letić/Marija Mlađen/ATA Images

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo