Glumac Svetislav Bule Goncić ostaje upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu

Podeli:

Vlada Srbije je juče za upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu imenovala glumca Svetislava Buleta Goncića.

Svetislav Bule Goncić ostaje na svojoj funkciji

Goncić je od oktobra 2021. godine obavljao funkciju v. d. upravnika Narodnog pozorišta, a Vlada je odluku donela nakon sprovedenog javnog konkursa.

Svetislav Goncić, rođen 1960. u Kladovu, diplomirao je 1982. godine glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, te ubrzo postao član Ateljea 212.

Bio je predsednik Saveza dramskih umetnika Srbije (1996-1998), direktor Pozorišta na Terazijama (1998-2000), a od 2014. godine, kada je Grad Beograd preuzeo osnivačka prava nad Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“ od Opštine Zvezdara, bio je na čelu te kuće.

Dobitnik je nagrada Gran pri „Ćele kula“ Festivala u Nišu 1982. godine, kao i nagrade „Ćuran“ na Danima komedije u Jagodini za ulogu Dafne u predstavi „Neki to vole vruće“.

Svetislav Bule Goncić

Prilikom dolaska na mesto v.d. direktora Narodnog pozorišta, Goncić je prošle godine izjavio da su mu prvi koraci definisanje strategije i koncepta rada pozorišta „u skladu sa percepcijom novog vremena u kojem se nalazimo“.

Kako već ima iskustva u vođenju teatarskih kuća, Goncić je ranije istakao da se razmišljanje o tome šta je najurgentnije za rad u Narodnom pozorištu u racionalnom smislu odvija u nekoliko planova, kao i da se pitanje strukture samog pozorišta odražava na njegov kreativni deo.

„Ta razmišljanja su upravo vezana za strukturu koja praktično mora da odgovori jednom drugačijem vremenu, a da bi se s tim kroz kreativni izraz izašlo pred publiku… To je okvir u kojem ću se i ja kretati, istraživati, ispitivati taj prostor i to sigurno zajedno sa svim zaposlenima u Narodnom pozorištu“, zaključio je tada Goncić.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Dragan Kujundžić/Sava Radovanović/Damir Dervišagić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo