„Beležnica profesora Miškovića 2“: Boško kreće u potragu za blagom

Podeli:

U toku je snimanje druge sezone serije „Beležnica profesora Miškovića“. „Beležnica profesora Miškovića 2“ vodi nas na nove destinacije. Jedna od njih je i kod Kostolca.

Gde se snima serija „Beležnica profesora Miškovića 2“?

Ekipa serije „Beležnica profesora Miškovića“ snima i na arheološkom nalazištu Viminacijum, a scenario za novih 12 epizoda napisali su Ratko Dmitrović, autor istoimenog romana, i Kosta Peševski. Reditelj nije promenjen, pa će tako 12 novih epizoda ponovo režirati Miroslav Lekić.

Druga sezona serije u produkciji „Kosutnjak filma“ i „Telekom Srbija“ stiže na male ekrane krajem godine, ili početkom sledeće godine na kanalu Superstar.

Glumac Momčilo Otašević, koji tumači glavnu ulogu novinara Boška Stevanovića, otkrio je da mu je zanimljivo da napravi malu razliku u liku kojeg tumači nekad i sad kad je doživeo nešto neobjašnjivo rečima. Boškovo okruženje je nemirno, brzo, napeto i opasno, a glumac je potrudio da ipak nađe mir u njemu. Nakon svega što je doživeo, Boško više ne može biti običan čovek jer postoji nešto više od ovozemaljskog.

Boško u početku nije zanimala priča oko zaostavštind jednog profesora, etnologa jer je taj zadatak smatrao kaznom. Ubrzo, doživljaji koje smo imali prilike da vidimo u prvoj sezoni, ipak su promenili njegovo mišljenje. U novoj sezoni, spreman je na nove paranormalne događaje jer je zna šta će se desiti, ali se još uvek teško nosi sa tim.

U novoj sezoni, Momčilo Otašević u ulozi Boška se upušta u potragu za blagom. Pretpostavlja se da se Viminacijum nikad nije vratio u prvobitno stanje nakon Atilinog razaranja. U seriji ćemo videti situacije povezane sa Atilom i njegovim upadom u grad i njegovom rušenju, a tu si tajne koje interesuju Boška u novoj sezoni.

Novi lik u novoj sezoni je i profesor Košutić, koga tumači glumac Milan Mihailović. On je istakao da je u pitanju epizodna uloga. Kako glumac objašnjava, dolazi mu doktorantkinja Anđelka, koju tumači Isidora Građanin kao i u poslednjoj epizodi prethodne sezone. On joj pokazuje nešto veoma važno.

U novoj sezoni otkrićemo da Anđelka nije običan prevodilac i da je mnogo značajnija za priču nego što smo mislili. Drugu stranu njene ličnosti tek ćemo upoznati, dok Anđelka u novoj sezoni igra svoju igru i bori se sa srcem i razumom.

Beležnica profesora Miškovića

Boško pomaže Anđelki oko njenog naučnog rada, te će se zajedno uputiti u Viminacijum. Na put je pošao i Milenko, Boškov prijatelj kojeg tumači glumac Miloš Samolov. Njega smo upoznali u prvoj sezoni, kao hakera i blogera o natprirodnim pojavama. 

Glumačkih imena koji će se pridružiti ekipi u ovoj sezoni ne manjka, pa će tako u drugoj sezoni igrati Dubravko Jovanović, Milivoje Obradović, Slobodan Stefanović, Vladimir Posavec Tušek i mnogi drugi.

Glumac Vladimir Posavec Tušek pridružio se ekipi druge sezone serije „Beležnica profesora Miškovića“, što je njegova prva uloga u nekoj seriji iz Srbije posle dugih šesnaest godina.

Najpoznatiji je po ulozi Andrije u prvoj srpskoj telenoveli „Jelena“, a godinama unazar ga gledamo u serijama poput „Kud puklo da puklo“ i „Drugo ime ljubavi“.

Njegova uloga definitvno će doprineti zapletu druge sezone serije, a da li će sa kolegom Momčilo Otaševićem putovati kroz vreme ostaje nam da vidimo.

Vladimir je na ovom projektu ponovo sarađivao sa glumcem Nebojšom Kundučinom, sa kojim je na prvoj godini studija radio prvu, profesonalnu predstavu pre skoro trideset godina.

momcilobeleznica

U novoj sezoni, u kojoj će se obrađivati period od 441. do 2003. godine, pojaviće se i naš slavni naučnik Nikola Tesla, a tumačiće ga Dubravko Jovanović (period pre Drugog svetskog rata, kada je imao više od 80 godina). Takođe ćemo videti i Teslin lik u mladosti koji će dočarati Milivoje Obradović.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: TV Novosti/Vojislav Danilov

Izvor: Kinopolis/TV Novosti 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo