„Azbuka našeg života 2“: Sve što znamo o novoj sezoni serije koja je osvojila publiku

Podeli:

Azbuka našeg života 2“ aktivno se snima već skoro mesec dana na različitim lokacijama, a sada vam otkrivamo sve što znamo o novoj sezoni serije koja je osvojila publiku.

„Azbuka našeg života 2“ donosi i neka nova lica

U novoj sezoni serije „Azbuka našeg života 2“ biće nekih novih lica, pa će tako u novim ulogama nastupiti glumci Ana Alexander, Slaviša Čurović, Milan Kalinić, Željko Erkić, Radivoje Raša Bukvić, Milena Predić, Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Mur, Vladan Dujović, te model i glumac Arsenije Mitrović.

Prva sezona od deset epizoda snima je po romanima „Muška azbuka“ i „Azbuka mog života“ Mirjane Bobić Mojsilović, a sada će njen drugi roman „Tvoj anđeo čuvar“ biti inspiracija za jedan deo priče serije „Azbuka našeg života 2“.

Scenario druge sezone, koji potpisuju Milica Jevtić i Dejan Prćić, donosi puno uzbudljivih događaja, odnosa i zapleta, ali i žanrovska i druga iznenađenja.

Azbuka naseg zivota 2 sezona Jadran Malkovic Aleksandra Jankovic 2 1
Azbuka našeg života 2

– Sve junake smo sada smestili u neke specifične pozicije u kojima se razna iskušenja i izazovi stavljaju pred njih. Pokušavamo i da njih promenimo i da odgovorimo na večita pitanja za čim to jurimo, gde je sreća, koja doza ljubavi nam je potrebna da bismo se osećali voljeno… Svi likovi prolaze kroz dramatične trenutke, svako na svoj način, i u tom procesu, u toj putanji se menjaju. Upravo ta transformacija likova je nešto što mora da se uradi vrlo pažljivo, dosledno, sa puno osećaja ukusa i sentimenta da ne bi bilo banalno i to je nešto što mi je zaista izazovno – ističe autorka i rediteljka serije Jelena Bajić Jočić.

U nastavku serije „Azbuka našeg života 2“, u živote glavnih likova vraćamo se nekoliko meseci kasnije. Središte priče i dalje zauzimaju Vesna i Uroš Popović (Aleksandra Janković i Jadran Malkovič), ali njihovi putevi naizgled se razilaze. Dok Uroš sa mlađom Anom (Isidora Simijonović) gradi novi život, Vesna nastavlja sama, donosi odluku da se posveti sebi i upoznaje novog čoveka u kog se zaljubljuje.

Radivoje Raša Bukvić o svojoj ulozi u drugoj sezoni serije „Azbuka našeg života 2“ imao je da kaže sledeće. 

– On je intrigantan čovek koga mogu arhetipski da predstavim kao nekog princa na belom konju. Radi se o veoma uspešnom arhitekti koji sam sebe ispituje o svojim emotivnim putevima i o budućnosti koju priželjkuje. To je čovek koji pokušava da nađe svoju sreću i koji neće da žali ni novca, ni vremena, ni energije da mu se desi prava ljubav, a i ima sve kvalitete da se Vesna u njega potpuno zaljubi. – poručio je Bukvić. 

Glumica Aleksandra Janković objasnila je šta očekuje njenu Vesnu u novoj sezoni serije „Azbuka našeg života 2“. 

– Nezgodno je što ne treba da otkrivam šta će se događati, a u meni vri uzbuđenje zbog scenarija druge sezone. U Vesninom životu se dešava izuzetno zanimljiv prevrat i ona ulazi u partnerski odnos sa Veljkom, kojeg igra Radivoje Raša Bukvić. Mnogo se radujem tome jer je to veliki glumački izazov. Možda je još i najdelikatnija linija priče u seriji Vesnina i Veljkova. Međutim, cela serija dobija u jednom trenutku trilerski štih. Mene, kao glumicu, iznenadilo je kada sam čitala u kom pravcu sve to ide – priča Aleksandra Janković i dodaje da joj se sviđa što je njena junakinja sada u bojama i što sija.

– Vesna je prevazišla rastanak i razvod od Uroša i spremna je da u njen život, prvi put nakon 25 godina, uđe nova osoba. Ona je dugo bila u jednom odnosu i nije joj lako da uđe odmah u drugi. Motiv za to je usamljenost i želja za novim izazovom i osećanjem. Znate kako, i sa 15 i sa 55 godina, ti leptirići u stomaku su uvek jedni te isti. Vesna je otvorila novu stranicu života, pa ćemo da vidimo kako je ispisana. – zaključuje glumica.

Sa druge strane, i Uroš se suočava sa okolnostima koje će trajno uzdrmati novonastali životni balans koji je krajem prve sezone uspostavio sa Anom.

– Serija „Azbuka našeg života“ nije zamišljena da daje lekcije, da priča nekome šta i kako treba da radi i o čemu treba da se priča. Ona je, po mom mišljenju, ogledalo stanja društva kad su u pitanju kriza porodice i međuljudskih odnosa, a sa tim se prožimaju drugi, sitniji elementi. Na primer, ljudima je bitno da voze najnoviji auto ili da imaju najskuplji sat, a da li je bitno – napominje Jadran Malkovič i dodaje da Uroš doživljava veliku promenu.

Isidora Simijonović, koja tumači Anu, govori da se scenario usložnjava i da je još uzbudljiviji nego u prvoj sezoni.

– Najzanimljivija promena za moj lik je da Ana i Uroš dobijaju dete i sad je to što imaju malu bebu ogroman stres. Ani se život potpuno okrene naglavačke i ona na potpuno nov način sazreva i prevazilazi razne izazove koje je rediteljka Jelena baš dobro napisala u scenariju. Sagledala je poteškoće sa kojima se nova, mlada majka suočava jer nije sve ružičasto i lako. Za Anu je to baš veliki zadatak, a onda se kroz drugu sezonu razvija i ona to prevazilazi. I Uroš i Ana kao par se uspostavljaju na potpuno nov način i njihov odnos dobija drugu dimenziju sa tom promenom. Kao i u životu, sve velike promene, stresovi i izazovi, ako se uspešno prebrode, na kraju zbliže ljude. U nekom momentu ne znate da li nešto možete da prevaziđete, ali ako uspete, onda postanete jači i partnerski odnos ojača – kaže Isidora Simijonović.

Uporedo sa sudbinama glavnih likova, plete se i niz paralelnih priča, a serija će se i dalje baviti savremenim društvom i preispitivanjem sistema vrednosti, životnim temama i društveno odgovorim pitanjima o kojima se vrlo malo govori, a koji čine našu svakodnevicu.

Mlada Jelena Mur, koja živi na relaciji Los Anđeles – Beograd, dočaraće novu junakinju Sonju u seriji „Azbuka našeg života 2“.

– Sonja donosi potpuno novi aspekt, koji se kosi sa društvenim slojem glavnih likova. Mislim da je veoma važno da otkrijemo i predstavimo Beograd, koji je itekako tu, ne u Borči, Ovči ili Krnjači, već i u centru grada, u tajnovitim ulicama gde žive likovi kao što je moj, koji nemaju mnogo filmskog prostora i koji nisu često pod svetlošću reflektora. Radujem se da predstavljam baš te i takve ljude – rekla je Jelena Mur i dodaje da je zanimljiv odnos Sonje i Ane.

– Veoma sam uzbuđena da Isidora i ja igramo dve mlade žene čiji su putevi potpuno drugačiji, a približnih su godina. Scenario je dobro napisan i slikovito je prikazan sukob društvenih slojeva. U Aninom slučaju, vidimo gde jedna mlada žena može da dođe kada okolnosti idu u njenu korist. Moj lik nema baš mnogo sreće i na drugačije načine se bori i stvara život za sebe spram svojih ograničenih mogućnosti.

Kako nezvanično saznajemo, Luka koga tumači mladi glumac Đorđe Mišina naći će svoju sreću i ni manje ni više pronaći svog emotivnog partnera koga tumači mladi Arsenije Mitrović.

Ukoliko se ispostavi da je ovo zaista ono što nas očekuje u novoj sezoni serije „Azbuka našeg života 2“, Lukina veza sa likom koga tumači mladi model i glumac mogla bi da bude jedna od do sad najtransparentnijih muških istopolnih veza u celoj istoriji naše kinematografije.

Podsetimo, pored ostalih važnih linija priče, u prvoj sezoni Luka priznaje svojoj majci da je homoseksualac, ali to isto ne može da otkrije svom ocu i skriva to od njega. Ali nakon slučajnog susreta u Španiji, Luka se razotkriva pred ocem i upoznaje ga sa Pepeom. 

Budući na slike koje je rediteljka serije podelila, Uroš će se susresti ponovo sa svojim sinom ali i njegovim novim partnerom.

Zapratite nas i na Instagramu: Kinopolis

Foto: Miša Obradović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo