RTS ponudio da samostalno nastavi rad na seriji „Pupin“ o slavnom naučniku

Podeli:

Prenosimo tekst sa zvaničnog sajta RTS o ponudi da samostalno nastavi rad na seriji „Pupin“ o slavnom naučniku.

„Nakon što je „Atena produkcija“, kao izvršni producent, jednostrano raskinula ugovor o proizvodnji TV serije „Pupin“ , Radio-televizija Srbije odmah je uputila „Ateni“ ponudu da RTS samostalno nastavi rad na tom projektu sa već angažovanim autorima, interpretatorima i celom ekipom.

Od maja ove godine, kada je RTS-u izvršni producent dostavio dokumentaciju za pravdanje prve rate uplaćenog avansa za pripreme projekta, stručne službe RTS-a utvrdile su velike nepravilnosti u radu „Atena produkcije“.

Zbog probijanja budžeta i nenamenskog trošenja sredstava, koji su prijavljeni kao trošak projekta, dokumentacija je izvršnoj produkciji u više navrata vraćana.

316583 zgrada rts f
Zgrada u Takovskoj ulici

Do današnjeg dana, uplaćena rata nije u potpunosti opravdana validnom dokumentacijom.

To je bio osnovni razlog, uz saznanja o nelegalnoj prodaji snimaka iz „Šarenice“ Turističkoj organizaciji Srbije, zbog kojeg je RTS zaustavio dalje trošenje sredstava za pripremu serije „Pupin“.

RTS je podneo krivičnu prijavu protiv Anete Ivanović, vlasnice „Atena produkcije“, zbog neovlašćenog raspolaganja snimcima iz emisije „Šarenica“ koji su isključivo vlasništvo Javnog medijskog servisa, a koje je „Atena produkcija“ Turističkoj organizaciji Srbije prikazala kao svoje i protivzakonito prihodovala.“

– saopštio je RTS u toku jučerašnjeg dana.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Miša Obradović/Novosti

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo