„Kljun“: Nagrađivana serija iz produkcije „United Media“ ove jeseni na RTS

Podeli:

Serija „Kljun“ stiže ove jeseni na RTS. Serija se premijerno emitovala prošle jeseni na Nova S.

Ova serija je prva serija sa naših prostora koja se našla u selekciji prestižnog međunarodnog festivala serija „Canneseries“ u Kanu, gde je dobila i nagradu publike.

O čemu se radi u seriji „Kljun“?

Ova kriminalistička serija, koja ima deset epizoda, prati život mlade, ambiciozne detektivke Sonje Kljun, poslate u Suboticu da ispita seriju sumnjivih samoubistava.

Serija „Kljun“, snimljena u United Media produkciji, nastala je po scenariju Matije Dragojevića i Ljubice Luković, a u režiji Jelene Gavrilović i Uroša Tomića.

Snimana je u Beogradu, Subotici, Paliću, Senti, Mokrinu, Pančevu i Novom Kneževcu.

Prve epizode serije pretpremijerno su bile prikazane na prošlogodišnjem Festivalu evropskog filma na Paliću, kao i Sarajevo film festivalu

Ovaj projekat poznat je po tome što je okupio ekipu glumac, mahom iz Vojvodine, koju baš i nemamo priliku da često gledamo na malim ekranima. Zbog toga se, prema rečima onih koji su radili na ovoj seriji, ova serija izdvaja u eri hiperprodukcije.

Kljun
Ivana Vuković kao Sonja Kljun

U ovoj seriji, scenaristi se poigravaju i šestim čulom, super čulom, temom koja do sada nije zastupljena ni u jednoj našoj seriji. Serija ima i upečatljivu uvodnu špicu, koju prati numera „Molimo za finu tišinu“, koju izvorno peva hor Kolibri. 

Još uvek nije u potpunosti razjašnjeno da li će biti druge sezone, ako kako je portal Kinopolis nedavno uspeo da kontaktira jednog od reditelja serije, možemo zaključiti da o sudbini ovog projekta se još uvek ne zna.

Ovo je treća serija iz produkcije United Media koja se od početka ove godine emituje na RTS. Iako su odnosi između ove dva televizijska giganta specifični, izgleda da su ove dve kuće našle tačku koja ih spaja. A to je da svojoj publici ponude kvalitetan serije, pa je tako RTS u svoj program tokom proleća uvrstio serije „Vreme zla“ i „Vikend sa ćaletom“.

Uloge tumače: Ivana Vuković, Stefan Vukić, Ljiljana Blagojević, Mićko Ljubičić, Filip Đurić, Nataša Tapušković, Mirko Vlahović, Ivana V. Jovanović, Ljubiša Milišić, devojčica Drena Mršić. Kreativni producent i saradnik na scenariju je Srđan Dragojević, direktor fotografije je Dušan Grubin, kompozitor Vladimir Pejković a montažu potpisuje Nemanja Ćeranić.

Izvršni producent serije je Delirium Films.

Zapratite nas na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: Kinopolis/RTS 

Foto: Filip Krainčić/Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo