Serija „Močvara“ dobija treću sezonu, evo kada počinje snimanje novih epizoda

Podeli:

Nakon godinu dana šuškanja sa pojedinih strana da treće sezone serije „Močvara“ neće biti, iako je po našim ranijim saznanjima planirano da sve serije iz „prve generacije“ produkcije Firefly imaju tri sezone, stigle su prve informacije na tu temu.

Kada mislimo na serije iz „prve generacije“, mislimo na serije koje je prve proizvela produkcija Firefly. To su naslovi „Tajkun“, „Klan“, „Kalkanski krugovi“ i „Močvara“. Oni koji redovno prate, sigurno znaju da se za sada realizovalo sve tri sezone serije „Klan“, dve sezone „Kalkanskih krugova“ i dve sezone „Močvare“. Premijera druge sezone serije „Tajkun“ je najavljena za jesen, dok je snimanje treće sezone „Kalkanskih krugova“ planirano za predstojeće leto jer je scenario za novih deset epizoda već napisan.

Upravo se u jeku svih ovih vesti pojavila i informacija u medijima kako će snimanje novih epizoda, odnosno nove sezone, serije „Močvara“ započeti na jesen. Kako navode, detalji zapleta nove sezone nisu poznati, ali ono što je poznato jeste to da je Goran Bogdan i dalje jedan od protagonista ove priče koju gledaoci često karakterišu kao „filmsku u vidu serije“. Upravo će Bogdan u narednom periodu snimati treću sezonu serije „Senke nad Balkanom“, zbog čega ovu informaciju treba držati sa razervom jer nije došla direktno od samog glumca, za razliku od ove prve.

Nije poznato ni da li će u nastavku serije „Močvara“ igrati glumac Robert Ožvar, novosadska pozorišna zvezda, koji je u drugoj sezoni serije tumačio lik inspektora Atile koji se vraća u rodnu Sentu, gde rešava slučaj ubistva mlade devojke Elene (u seriji je tumači Sara Klimoska). Zbog zapleta iz protekle sezone, postavlja se pitanje da li će u novim epizodama uz Gorana Bogdana na male ekrane stići i novi inspektor ili nova inspektorka. Podsetimo, u drugoj sezoni jedna linija priče pratila je i novog inspektora Atilu, ali i glavnog junaka prve sezone inspektora Nikolu Krsmanovića koga tumači Goran Bogdan.

Močvara

Takođe, ne treba zaboraviti da se u drugoj sezoni serije „Močvara“ radnja izmestila iz Beograda, ali i da je cela druga sezona „slikana“ vedrijim bojama, budući da se radnja odvijala tokom leta (kada je serija i snimana) za razliku od tmurnih boja koje su obeležile hladnije vreme u prvoj. Nije poznato da li se u trećoj sezoni vraćamo u Beograd, ili se selimo u neki drugi kraj Srbije. Ono što je sigurno, jeste da će i ovu sezonu potpisati scenaristkinja Milena Marković, jedna od najpopularnijih i najvećih dramskih spisateljica današnjice, a u rediteljsku stolicu ponovo će sesti jedan od njenih najbližih saradnika istaknuti reditelj Oleg Novković, prenose mediji.

Ovaj autorski dvojac definitno garantuje dobru priču, ispunjenu autentičnim prizorima koji se poigravaju sa našom maštom dok pokušavamo da sklopimo mozaik i odgonetnemo ko je ubica ili počinitelj. Reditelj Novković za prve dve sezone serije „Močvara“ okupio je impozantnu glumačku svitu, stoga nema sumnje da će se i u trećoj sezoni naći imena koja će najbolje interpretirati čarobne reči i dijaloge Milene Marković, koja je jednako angažovana i kao književnica, filmska i televizijska scenaristkinja te dramaturškinja i univerzitetska profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti na katedri za dramaturgiju.

Oni koji vole ovu seriju, bi trebali da znaju da je istaknuta dramska umetnica ovenčana i NIN-ovom nagradom za roman godine, i to za roman „Deca“ po kojem je postavljena i opera u sedamnaest stihova na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Reditelj Oleg Novković u svoj umetnički opus može svrstati svoje režije filmova „Otadžbina“, „Živ čovek“, „Sutra ujutru“, „Beli, beli svet“, „Normalni ljudi“, „Rudarska opera“ i mnogih drugih. U slučaju da se snimanje zaista započne na jesen, novu sezonu serije „Močvara“ možemo očekivati u toku sledeće odnosno najrealnije bi bilo da će se emitovati na jesen sledeće godine.

Zapratite nas i na Instagramu.

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo