„Indigo kristal“ i „Usekovanje“ uskoro u bioskopima: Otkrivamo kada možemo da ih očekujemo

Podeli:

Filmovi „Indigo kristal“ i „Usekovanje“ uskoro u bioskopima. Otkrivamo kada možemo da ih očekujemo.

Polako, ali sigurno se bližimo kraju godine, a to znači da smo se bliže novim filmskim ostvarenjem poput filmova „Indigo kristal“ I „Usekovanje“ koji su najavljeni gotovo u isto vreme, a verujemo da će se u sličnom periodu naći i pred publikom u domaćim bioskopima.

„Indigo kristal“ je diplomski film koji će biti prikazan u bioskopima

Ono što je vrlo važno da su u pitanju diplomski film i debitantski film. „Indigo kristal“ je diplomski film Luke Mihailovića koji je dobio podršku producentskih kuća „Režim“ i „Archangel studios“. Tako da će iza ovog ostvarenja stajati Miloš Avramović, reditelj franšize „Južni vetar“ i Miodrag Radonjić, glumac koji će igrati glavnu ulogu u filmu.

Film je podržan i od strane RTS.

Indigo kristal

Priča filma prati četiri dana Vuka, tridesetosmogodišnjeg povratnika iz zatvora, koji gonjen samoubistvom najboljeg druga pokušava da spase njegovog mlađeg brata na veče godišnjice samoubistva. U filmu igraju, pored Radonjića, i glumci Pavle Mensur, Nina Janković Dičić, Denis Murić, Miloš Petrović Trojpec, Anita Ognjanović i mnogi drugi.

Film „Usekovanje“ je debitantski film mladog reditelja Siniše Cvetića koji je već ovenčan sa nekoliko nagrada na stranim i domaćim filmskim festivalima. Ovaj film nastao je u produkciji „Košutnjak film“, a nakon bioskopske distribucije, očekuje nas i televizijska serija, kako su najavili reditelj i scenarista filma, a iz produkcije „Košutnjak film“ potvrdili.

U ovom filmu pratimo portret jedne porodice i njene crne ovce – najmlađeg člana – Jovana.

kosutnjak film produkcija usekovanje scaled 1

Sudbina junaka se prati samo u jednom danu, u jednom stanu, za vrijeme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja, gdje roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode.

Jovan nije njima ostao dužan, jer i on nešto krije, a to je da se drogira, i nada se da će ga vanzemaljci izbaviti iz beznadežnog i besmislenog postojanja na zemlji.

Postepenim razvojem radnje, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja mnogih porodičnih tajni i sukoba.

U filmu glavnu ulogu igra Pavle Mensur, dok su u filmu i njegove kolege Bojan Žirović, Marko Grabež, Aleksandra Balmazović, Milica Janevski, Anita Ognjanović i mnogi drugi.

Ovaj film je za razliku od prethodno pomenutog, prikazan na dva domaća filmska festivala. Svoju svetsku premijeru doživeo je na 50. jubilarnom Filmskom festivalu u Sopotu, a zatim je prikazan na Filmskim susretima u Nišu, kao jednom od najvažnijih festivala na našim prostorima.

Kako nezvanično saznajemo, „Indigo kristal“ još uvek se nalazi u postprodukciji, pa se njegova premijera i dalja distribucija u bioskopima očekuje najranije u januaru sledeće godine. Film „Usekovanje“ sa druge strane je spreman za distribuciju, ali to će se učiniti tek u februaru sledeće godine, kako je najavio reditelj filma Siniša Cvetić tokom tribine o filmu u Domu omladine.

Nije poznato da li će se od filma „Indigo kristal“ napraviti televizijska serija, ali budući da takav trend već vlada našim prostorima, ništa nas ne sme iznenaditi.

Zapratite nas i na Instagramu: Kinopolis

Foto: Promo/Boogie

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo