„Usekovanje“: Filmski debi Siniše Cvetića i Pavla Mensura povučen sa ovog festivala

Podeli:

„Usekovanje“ je debitantski film reditelja Siniše Cvetića, a ujedno i prva glavna uloga na filmu za glumca Pavla Mensura

Nakon što je reditelj Dušan Milić povukao svoj film „Mrak“ sa ovogodišnjeg Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, koji će se održati od 12. do 17. avgusta, isto je učinila i ekipa filma „Usekovanje“ u režiji Siniše Cvetića. 

Film koji ćemo imati prilike od jeseni da svi pogledamo u bioskopu, ipak neće videti ona festivalska publika koja je namerava da ovaj film pogleda u sklopu ovog festivala. Na ovu temu oglasio se producent „Kosutnjak filma“ Zoran Janković. 

On je rekao da je film povučen jer su njihov film smestili takođe u bioskop, umesto na letnju pozornicu, i to u neodgovarajući termin. Slična sudbina je zadesila i film „Mrak“.

Usekovanje
Film „Mrak“

Podsetimo, film je povučen sa festivala jer je ponuđen neodgovarajući termin tokom radnog dana i u toku radnog vremena, kada većina ljudi ne bi ni stigla na projekciju. Želja reditelja je bila da film vidi što više ljudi. 

Debitantski film Siniše Cvetića premijerno je prikazan nedavno, na 50. Sofestu, gde je dobio nagradu publike.

O čemu se radi u filmu „Usekovanje“?

Film predstavlja portret jedne porodice i njene crne ovce i najmlađeg člana, Jovana, koga igra Pavle Mensur, u svojoj prvoj glavnoj filmskoj ulozi. Sve ih pratimo u jednom danu, u jednom stanu, za vreme slave Usekovanje glave Svetog Jovana Krstitelja. Dok roditelji kriju od Jovana i gostiju da se razvode, Jovan krije od njih da se drogira.

Postepenim zahuktavanjem, kroz slavsku atmosferu i alkohol, kao i pojavu nenajavljenog gosta, dolazi do otkrivanja tih, ali i drugih porodičnih tajni i sukoba.

Ostale uloge u filmu tumače Dubravka Kovjanić, Bojan Žirović, Marko Grabež, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Zlatan Vidović i mnogi drugi. 

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: Kinopolis/Novosti

Foto: Košutnjak film/Kiril Prodanov

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo