Mirjana Karanović počinje snimanje svog drugog filma „Majka Mara“: Otkrivamo kada počinju snimanja

Podeli:

Mirjana Karanović počinje snimanje svog drugog filma „Majka Mara“. Otkrivamo kada počinju snimanja.

Proslavljena filmska, televizijska i pozorišna glumica nakon svog rediteljskog prvenca i debija „Dobra žena“ iz 2016. godine, početkom septembra počinje da snima novi film u produkciji „This and that productions„.

Ovaj film podržan je od strane Filmskog centra Srbije, od fonda Eurimages i mnogih drugih institucija. Glumica će se naći u trostrukog ulozi – rediteljke, koscenaristkinje i glavne glumice.

O čemu se radi u novom filmu koji režira Mirjana Karanović?

Film govori o Mari, majci čiji život prekida iznenadna smrt sina jedinca koji počini samoubistvo. Kroz odnos sa mlađim muškarcem, ona pokušava da se suoči sa gubitkom i pronađe način da nastavi dalje.

Mirjana Karanović

U filmu koji počinje da se snima ove jeseni, glavne uloge igraju Mirjana Karanović, Vučić Perović i Ksenija Marinković. Za scenario ovog filma zaslužni su, pored proslavljene glumice, i Maja Pelević i Ognjen Sviličić. Producentkinja filma je Snežana van Houwelingen.

– Naš projekat je već dosta dobro pozicioniran, tako da je ovo jedna multilateralna koprodukcija sa pet zemalja, i jako smo blizu zatvaranja finansijske konstrukcije, pa je utoliko projekat i zanimljiviji ovim stranim partnerima da uđu u nešto što je već uspešno – poručila je Snežana van Houwelingen.

Film je predstavljen na prošlogodišnjem 78. filmskom festivalu u Veneciji. Film je bio jedan od pedeset i sedam projekata iz celog sveta koji su odabrani za učešće na festivalskom Marketu. 

Tim povodom, Karanović se vratila u Veneciju nakon četiri decenije.

– Uglavnom vrlo je ženski film – otkriva neke skrivene komore ženskog bića i nešto što, čini mi se u ovom muškom svetu može biti nekako neočekivano. – ispričala je Mirjana.

„Majka mara“ snima se u produkciji „This and that productions“ iz Srbije, u koprodukciji sa produkcijom „December“ iz Slovenije, „VHS doo“ iz Crne Gore, „Deblokada“ iz Bosne i Hercegovine, „Paul Thiltges Distributions“ iz Luksemburga i „Oko film“ iz Švajcarske. 

Zapratite nas na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: Kinopolis 

Foto: Promo/Privatna arhiva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo