Stižu “Munje 2”: Raša Andrić otkriva da će pored filma biti i serija

Podeli:

Da li će se snimati nastavak filma “Munje” dogoditi, već sada više od dvadeset godina od prvog nastavka filma, jedna je od glavnih filmskih tema mesecima.

Reditelj Raša Andrić ima želju da snimi nastavak filma, a više o samom projektu reditelj je govorio za “Prvu klapu”.

– Trebalo bi i voleo bih. Na konkursu FCS dobili smo neke pare, vrlo malo, što je ipak dobar početak jer imamo nešto sa čim možemo da izađemo pred druge potencijalne finansijere. Druga stvar je ta da je scenarista Srđa Anđelić našao, zajedno sa svojom suprugom, nekoliko sponzora, a pronašli smo i televiziju koja hoće da emituje mini seriju od četiri epizode. Najveći deo filma bi trebalo da se dešava u Cirihu, pa nam treba još para. S obzirom na to da je film velika prevara, ne bismo sve scene snimali u Cirihu, ali bismo deo radili svakako – izjavio je Radivoje Raša Andrić i dodao:

– Imamo više novca nego za prve “Munje”, koje smo, bukvalno, snimali uz pomoć štapa i kanapa. Sad imamo malo i alata, ali poučen raznim iskustvima i dalje sumnjam u sve, kao neki starogrčki filozof, dok ne počne snimanje. Ne smem ni zbog svog psihičkog zdravlja da se nadam previše, kako se kasnije ne bih razočarao. Inače je zanimljivo da nisam sujeveran čovek, ali da, kad je film u pitanju, jesam. Nisam došao dotle da, kao jedan naš pomoćnik režije, ceo film radim sa odvezanim pertlama, ali imam neka svoja pravila. Prvog dana snimanja moram da budem u novoj majici, koju nikad ranije nisam obukao, i poštujem to da snimanje filma ne počinje utorkom i četvrtkom. Sve, samo da uspe – zaključuje reditelj.

On je govorio i o imenu filma koji će predstavljati nastavak kultnog ostvarenja.

– “Munje opet”. Igraće neki glumci iz stare postave, iste likove, i mogu da vam kažem da se nisu promenili u poslednjih 20 godina. I dalje su isto što su bili, ali se vreme promenilo. Došli su neki novi mladi – nove generacije će gledati film, pa on mora da bude posvećen i njima, podjednako kao našim starim junacima – dodao je Raša za kraj.

Izvor: Kinopolis/Prva klapa

Foto: IMDb

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo