„Ničije dete“: Film koji je „otkrio“ Denisa Murića na programu RTS! Evo i kada!

Podeli:

Film „Ničije dete“ u režiji Vuka Ršumovića, koji je „otkrio“ glumca Denisa Murića stiže na program RTS. Saznajte i kada.

„Ničije dete“ koje je ove godine postalo „Zlatni dečko“

Ovo filmsko ostvarenje iz 2014. godine, koke uključujuće rediteljev i glumčev debi, priča je o divljem dečaku kog u rano proleće 1988. godine, duboko u planinama Bosne i Hercegovine,lovci pronalaze među vukovima. Ne znajući ko je, daju mu ime Haris, a lokalne vlasti ga šalju u centralno sirotište SFRJ, u Beograd.

kosutnjak film projketi nicije dete 4 1024x429 1
Pavle Čemerikić u filmu

Film je svoju svetsku premijeru imao 4. septembra 2014. godine na Filmskom festivalu u Veneciji, u okviru nezavisnog takmičarskog programa – 29. Međunarodne nedelje filmske kritike, dok je premijeru u Srbiji imao 28. februara 2015. godine na FEST-u.

Film Ničije dete je dobtnik četiri nagrade na festivalu u Veneciji 2014. godine, kao i nagradu na festivalima u Puli, Abu Dabiju, Palm Springsu, Kairu, Visbadenu, Zagrebu i u Beogradu na 43.-em FEST-u je dobio „Beogradskog pobednika“ za najbolji srpski film. Ničije dete, dobio je na koprodukcionom marketu „WorkinProgress”, u okviru festivala „LesArcs” u Francuskoj (od 14. do 21. decembar 2013. godine), značajnu podsticajnu nagradu koja se dodeljuje za filmove u fazi postprodukcije.

Ničije dete
„Ničije dete“

U filmu igraju pored Denisa Murića j njegove kolege Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović, Branka Šelić, Zinaida Dedakin, Goran Šušljik i drugi.

Film će biti prikazan danas od 13:00 na Prvom programu RTS.

Zapratite nas i na Instagramu: Kinopolis

Foto: Košutnjak film

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo