RTS promenio odluku u zadnji čas: Od večeras nećete gledati seriju „Pet“, već „Južni vetar“

Podeli:

RTS je promenio odluku u zadnji čas. Od večeras nećete gledati seriju „Pet“, već „Južni vetar“.

Javni servis u proteklih par dana u nekoliko navrata je promenio svoju programsku šemu, te šta će emitovati po završetku repriznog emitovanja serije „Kamiondžije d.o.o“.

Najpre je od večeras u terminu od 20:00 najavljena prva sezona serije „Klan“, potom je u ponedeljak uveče ta odluka promenjena u seriju „Pet“, koja se dugo nije ponovo emitovala na ovoj televiziji, da bi konačna odluka bila serija „Južni vetar“.

RTS

Iako nam nije poznat pravi razlog zbog čega se Javni servis „igra“ sa svojim gledaocima, može se zaključi da jedino serija „Južni vetar“ može da ispuni termine do premijere nove serije „U klinču„.

Zbog toga, u narednim večerima na programu RTS 1 uživaćete u projektima iz produkcijske kuće „Režim“ koji su rađeni u koprodukciji sa Javnim servisom. 

Podsetimo, serija „Južni vetar“ emitovala se od januara 2020. godine, a novih deset epizoda koje su se nastavile na radnju iz prvog dela filma počele su da se emituju sredinom februara iste godine. Serija je bila najgledanija u 2020. godini, prema saopštenjima Javnog servisa.

„Južni vetar“ ponovo na RTS

Serija prikazuje savremeni Beograd kroz vizuru jednog određenog dela njegovog stanovništva. Reč je o polusvetu, članovima tzv. „podzemlja” koji pričaju jednu, pre svega, realnu priču o seriji neuspeha „malog” čoveka u surovom okruženju. To je, kažu, poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Radnja serije počinje tamo gde se prvi deo filma završava, odnosno prati život mladog kriminalca Petra Maraša iza rešetaka. Nakon što mu je kazna iznenada skraćena, Petar Maraš izlazi iz zatvora, ali da se umesto ponovo priključi Caru i njegovoj ekipi, on započinje privatan biznis preprodaje polovnih automobila.

JUZNI VETAR serija 2020 02 1

Prihvativši ovaj Marašev potez kao hir koji će se vrlo brzo okončati, Car svoju pažnju fokusira na dogovor sa Dimitrom koji, uz Stuparevu tj. podršku Crvenog, započinje novi posao sa bolivijskim narko klanom čiji će kokain avionom dopremiti u Srbiju gde bi, po ustaljenoj šemi, za njegov nesmetan transport ka Zapadnoj Evropi, trebalo da se pobrine sam Car. Posao koji je, sam po sebi vrlo rizičan, postaje još opasniji kada za njega sazna i crnogorski klan koji je, pod vođstvom Vaja, do tog trenutka vodio glavnu reč kad je reč o tržištu kokaina.

Uloge tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Predrag Miki Manojlović, Miloš Timotijević, Hristo Šopov, Jovana Stojiljković, Aleksandar Berček, Bogdan Diklić, Ljubomir Bandović, Vuk Kostić, Aleksandar Gavranić, Tamara Krcunović, Mirko Vlahović, Nikola Pejaković, Astrit Kabaši, Radovan Vujović, Aleksandar Srećković, Vahidin Prelić, Aleksandar Gligorić, Mladen Sovilj, Ivan Mihailović, Aleksandar Sano, Anita Mančić, Paskvale Espozito i mnogi drugi.

Druga sezona serije pod nazivom „Na granici“ stiže na male ekrane oko novogodišnjih praznika, najavio je glumac i producent Miloš Biković, ali najrealnije očekivati da se serija pojavi do kraja prve polovine sledeće godine.

Serija „Južni vetar“ emitovaće se od večeras, svakim danom u 20:00 na Prvom programu RTS. Podsetimo, serija „U klinču“ od 29. avgusta, radnim danima u 20:00.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: RTS/Kinopolis 

Foto: Promo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo