„Boj na Kosovu“: Predrag Gaga Antonijević planira snimanje novog filma za ovo leto?

Podeli:

Film „Boj na Kosovu“, po scenariju i u režiji Predraga Gage Antonijevića, počinje sa snimanjem ovog leta, a kako prenose mediji uloge kneza Lazara, knjeginje Milice i Miloša Obilića najverovatnije će odigrati Nenad Jezdić, Nataša Ninković i Miodrag Miša Dragičević.

Gaga Antojijević je već jednom prilikom rekao da Nenada Jezdića vidi kao nekoga ko bi se fantastično snašao u ulozi kneza Lazara.

– Ne znam ko bi drugi mogao da dočara njegov lik, jer je Jezda otelotvorenje toga što on simbolizuje. Jezdić ima tu srpsku snagu i promišljenost, sjajan je kao glumac i srećan sam što će biti deo ovog projekta – izjavio je reditelj ranije za medije jednom prilikom.

Antonijević je rešen da film „Boj na Kosovu“ postavi sasvim drugačije u odnosu na ono što je uradio njegov kolega Zdravko Šotra sa filmom iz 1989. godine.

Glavna istorijska građa, koju je koristio prilikom pripreme za snimanje filma je prepiska između kralja Tvrtka i firentinske vlade u kojoj se navodi da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će da ubije turskog sultana Murata.

Boj na Kosovu

Takođe, poznato je i to da je ulogu Vuka Brankovića dobio glumac Igor Đorđević.

– Radujem se tome i smatram da je to veliki izazov – produkcijski, glumački i istorijski. Naslediću Voju Brajovića u ulozi Vuka Brankovića- izjavio je ranije za medije Đorđević.

– „Radnja mog filma ‘Boj na Kosovu’ biće drugačija od Šotrinog filma koji je snimljen 1989. Scenario je potpuno drugačiji i priču predstavljamo iz novog ugla. Držao sam se zapisa izmedu kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Film će biti o njima.“ – rekao je reditelj za medije i otkrio da će uloge Miloša Obilića, Ivana Kosančića, Toplice Milana, Banović Strahhinje, braće Jugovića i druge biti poverene mladim glumcima.

Film „Boj na Kosovu“ je planiran da se radi u koprodukciji sa Španijom. Nije poznato do objavljivanja ovog teksta da li će snimanje planirano početi ovog leta i premijera filma biti na Vidovdan sledeće godine.

Zapratite nas i na Instagramu.

Izvor: Blic

Foto: IMDb/Centar film/Borba

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo