Prvi dan škole je gotov: Poznati glumci prisetili su se kako je izgledao njihov prvi dan škole

Podeli:

Prvi dan škole u ovoj školskoj godini je gotov. Prvi septembar uglavnom se vezuje za školu i simboliše povratak školskim obavezama. Poznati glumci primetili su se kako je izgledao njihov prvi dan škole.

Kako smo svi bili deca, svi smo strahovali ili se baš naprotiv veselili prvom danu škole pa i poznati glumci. Naši poznati glumci podelilu su svoja prva iskustva sa školom, kako su se pripremili i kako je sve to proteklo.

Poznati glumci imaju dobra, ali i manje dobra iskustva sa prvim danom škole. Neki poznati glumci o tome su govorili za medije, a neki poznati glumci u sklopu nekih kampanja.

Poznati glumci o prvom danu škole

Glumica Mirka Vasiljević primetila se svog prvog školskog dana, kada je čekalo da zazvoni prvo školsko zvono.

– Godine mi još dozvoljavaju da se setim prvog dana škole. Secam se da sam otišla na drugi kraj grada da bih pošla u prvi razred. Mi smo živeli u Zemunu, a moji roditelji su me, zbog dobrih ucitelja, upisali u školu u centru grada. Secam se da sam putovala svakog dana ‘kao dak pešak’ kuci i secam se treme koju sam osetila, pitajuci se ‘kakva su deca tamo’. Drugima je bilo lakše jer su se znali iz vrtica, svako je imao nekoga koga zna, a kod mene nije bila takva situacija. Pamtim i kako smo se kasnije svi džumle držali i to mi je baš lepo secanje. I danas se neki od nas druže, ostali smo bliski zbog foklora… Secam se i ucitelja, on je deo mog vaspitanja, odrastanja, svemu me je naucio i isplatilo se to svakodnevno putovanje do škole – rekla je jednom prilikom Mirka i dodala kako je veću tremu imala kada je njeno dete krenulo u školu, nego za njen prvi dan škole.

Poznati glumci

Glumica Nada Blam pamti svoj prvi školski dan po mnogo čemu, a kako je rekla, u sećanju joj ostala urezana đačka užina, učiteljica, ali i prva zaljubljivanja.

– Svi smo mislili da smo polaskom u školu, konačno odrasli. Nosili smo kecelje. Učiteljica je bila najvažnije biće na planeti. Slikali smo se prvog i poslednjeg dana u školi. Najvažnije je bilo bratstvo i jedinstvo! Pamtim učiteljicine ruke, kosu, hod i ravne crne cipele. Pamtim prvu dvojku, neprelaznu ocenu iz matematike. Grcanje od stida. Pamtim sendvič od kuće. Beli hleb, puter i šunka. Pijenje vode iz šake. Škola „Žarko Zrenjanin“ ,partizan, u Dečanskoj ulici .A za dan škole crvena pionirka marama. Sve mi se činilo svečano. Nismo smeli da psujemo. A odmah se znalo ko je u koga zaljubljen. Tajno. – rekla je Nada jednom prilikom o ovoj temi.

Glumac Zoran Pajić ima specifično sećanje na svoj prvi dan škole.

– Moj prvi dan škole izgledao je traumatično jer nisam želeo da uđem u učionicu. Plakao sam i jako sam stegao dedu za ruku da me ne ostavi tamo, onda je i on plakao jer ja plačem, a na kraju su me roditelji jedva naterali da uđem u učionicu. Moj strah što krećem u školu je prekinula moja divna učiteljica Branka, koju ću zauvek pamtiti jer nas je, osim onoga što je po školskom programu, naučila da budemo pošteni, dobri i kulturni. Od prvog dana pa sve do petog razreda mi se sviđala jedna Mira koja je išla u moj razred, ali me nije fermala uopšte. Mnogo sam naučio od moje učiteljice i kasnije nastavnika i profesora, pa bih želeo da zahvalim svim prosvetnim radnicima što nam prenose znanje i uče nas pravim vrednostima. Svim klincima želim srećan prvi septembar i da pored učenja pronađu ono u čemu su najbolji i da kasnije rade posao koji vole i u čemu uživaju. – poručio je Zoran.

Slaven Došlo voleo je prve dane škole.

– Vrlo brzo sam shvatio da, ako na početku škole pokažeš inicijativu, onda kasnije možeš da se izvlačiš i ne učestvuješ toliko u školskim aktivnostima. Kad sam upisivao srednju imao sam plan da celo prvo polugodište samo učim i to je bila super odluka jer sam onda zakucao tu svoju poziciju dobrog učenika, kako bih onda mogao da se bavim stvarima koje stvarno volim i koje me zanimaju. Tada je to bila gitara, košarka, karate i engleski – rekao je glumac.

Slaven se seća da je bio obučen u neki kompletić jer kako kaže, mama je obožavala da ga celog obuče u teksas ili jedan žuti duks koji nikako nije voleo, ali pošto je to bio njen modni izbor on je morao da ga nosi.

SLAVEN DOSLO 3

Miodrag Dragičević sam je odabrao svoju kombinaciju za polazak u školu.

– Imao sam na sebi maslinasto zelenu majičicu, pantalone i patike. Nisam se previše opterećivao oko toga. Sećam se da smo drugari i ja bili jako uzbuđeni što polazimo u prvi razred. To mi je jedna od lepših uspomena – rekao je Miodrag i dodao da nikad nije bio nestašno dete već vrlo miran i poslušan.

Miodrag Dragicevic

Poznati glumci definitivno imaju šarolika iskustva sa prvim danom škole. Ako i vi kao poznati glumci imate šarolika iskustva, pišite nam u komentarima. Možda su baš vaša iskustva interesantnija od onih koji su doživeli poznati glumci.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Foto: Promo/Nova.rs

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo