Momčilo Otašević obnažio se u svom prvom filmu, profesor mu je govorio da loše glumi: Ovo su stvari koje sigurno niste znali o glumcu

Podeli:

Glumac Momčilo Otašević tokom svoje karijere najčešće igra dobre i smerne momke, ali na početku karijere u svom prvom filmu imao je dosta neobičnu ulogu.

Jedan od najpopularnijih crnogorski glumaca svih vremena, onaj koga vole sve generacije, zasigurno je Momčilo Otašević.

Momčilo Otašević rođen je 20. februara 1990. godine na Cetinju. Tamo je završio osnovnu i srednju školu.

Momčilo Otašević je glumac koga vole sve generacije

Pre nego što se odlučio za glumu, Otašević se zaputio u Rim gde je upisao arhitekturu. Međutim, sreo je koleginicu koja mu je rekla da će probati da upiše glumu na Cetinju. Momčilo je to doživeo kao znak, te otišao na prijemni i prošao. Do dan danas se nije požalio što je izabrao glumu, te u svojim izjavama često ističe kako uživa u svom poslu.

Momčilo je jako vezan za svoju dve godine mlađu sestru Sanju, koja dosta fizički liči na brata. Njih dvoje koriste svaki trenutak slobodnog vremena da se nađu i podruže iako im različite adrese to često ne dozvoljavaju.

Naime, Momčilo još od pre nekoliko godina živi između tri zemlje bivše Jugoslavije. Avion mu je druga kuća, a koferi uvek spremni. Nekako bi se reklo da živi život u koferima. Međutim, njegova je stalna adresa Zagreb gde živi sa suprugom Jelenom, uzgred i koleginicom, njenom ćerkom iz prvog braka Lotom i njihovom decom Mašom i Jakšom.

1767790

Momčilo je naglašavao da bi voleo da ima puno dece, a ta mu se želja polako ostvaruje. Ističe da nije imao tremu kad je postajao prvi put otac, ali da se od tada mnogo promenio i postao porodičan čovek. Tu je za sve šta treba oko porodice, često slobodno vreme koristi za šetnje sa svojom ćerkom i sinom.

Ranije je Otašević dosta živeo tipičan mladalački život, izlazio je i često posećivao noćne klubove.

Nekada je umeo da se napije, a sutradan da se ne seća ničega. Ali sada je jasno do znanja stavio da su ti dani “neodgovornosti” prošli. Njegove prethodne veze najčešće su se završavale zbog udaljenosti.

Njegovu izabranicu upoznao je na snimanju serije “Zora dubrovačka”, prve Momčilove uloge u svetu hrvatskih sapunica. Međutim, oni su tada bili samo prijatelji i kolege. Njihova ljubavna priča počinje kada je Jelena dobila ulogu u “Kud puklo da puklo 2” gde je Momčilo igrao glavnu mušku ulogu. Tada su se zbližili i otpočeli svoju vezu. Nekoliko meseci su je krili od očiju javnosti, ali je kasnije svima postajala jasna bliskost između glumaca, pa su tako sve češće bili viđani zajedno u javnosti.

Momčilo ne voli da deli stvari iz svog privatnog života u medijima. Nerado odgovora upravo na takva pitanja, te se uvek bavi pitanjima vezanim za posao.

Tokom studiranja najveći utisak na glumca ostavio je profesor Branislav Mićunović. Momčilo je izjavio kako mu profesor za vreme studija nije dao da se opusti i često mu je znao reći kako ne glumi dobro.

Usprkos kritikama koje je dobijao, Momčilo je priznao da ceni profesora, ali da bi bilo lepo da mu je ponekad rekao “bravo” za bilo koju ulogu.

Momčilo je sebe opisao kao pomalo buntovnog tinejdžera, ali koji nikada nije posegnuo za drogama i drugim oblicima zavisnosti.

Poznat je kao osoba koja voli da spava do podne kada mu posao to dopušta, voli da lenčari kao i osoba koja je vezana za svoj rodni grad i ulicu.

Česta destinacija za njegov i porodični odmor su Njeguši i hrvatsko primorje. Sa suprugom je prošle godine posetio Filmski festival na Braču, a u njihovom društvu našao se drugi glumački par Jovana Stojiljković i Goran Bogdan. Goran i Momčilo sarađivali su na filmu ” Dečaci iz ulice Marksa i Englesa”, gde je Momčilo glumio baš njegov lik u mladosti. 

Krajem aprila 2018. glumački par Momčilo i Jelena u tajnosti su se venčali u Kotoru. Slavlje je bilo samo za najbliže prijatelje i porodicu, pa je među njima par i izmenio bračne zavete.

Za vreme druge godine studija Momčilo Otašević je radio na dve predstave, snimio dva filma i seriju. Publika ga je zapamtila po ulogama u seriji “Kud puklo da puklo” Vlade Bulića i Mirne Miličić, “Budva na pjeni od mora” , a ne treba zaboraviti na saradnju sa poznatim glumcem Mads Mikelsenom.

Momčilo je sa koleginicom Sanjom Jovićević Popović glumio u reklami za poznatu fabriku nameštaja u Kopenhagenu. U reklami su njih dvoje imali zadatak da preurede dom danskog glumca.

4c86ac42899569776d1588a095a86c89

Momčilo Otašević je glumio u filmovima kao što su “Dječaci iz ulice Marxa i Engelsa”, “As pik – Loša sudbina”, “Led” i mnogim drugim.

Za potrebe filma ” As pik – Loša sudbina” glumac se čak i obnažio, budući da je njegov lik u filmu bio zabavljač žena bogatih biznismena koji su svraćali u Crnu Goru. U istom filmu se obnažio čak dva puta, kada je drugi put sa njega gluvonema devojka skinula svu odeću a on je ostao potpuno nag i potom su vodili ljubav.

Takođe, u filmu “Led” Jelene Bajić Jocić se ponovo obnažio odnosno ovaj put je imao provokativne, eksplicitne ljubavne scene sa koleginicom Biljanom Mišić. Ovo je prva glavna, naslovna uloga za Momčila na filmu.

Obnažio se i u seriji “Budva na pjenu od mora”, gde je sa koleginicom Mirnom Medaković Stepinac imao provokativne ljubavne scene u bazenu. Nešto ranije u seriji, takve scene snimio je i sa koleginicama Sanjom Jovićević Popović i Ninom Janković Dičić. 

Momčilo je takođe imao jednu ljubavnu scenu sa pevačicom Nives Celzijus u hrvatskoj sapunici “Čista ljubav”. Kada je pevačica te scene stavila u svoj spot, popularni glumac istakao je šta misli o takvim scenama:

– “To je moj posao. Glumački posao. Bilo mi je kao i svaki drugi dan, i bilo mi je kao u svakoj drugoj sceni. Kako to da nikad niko ne pita, kako je snimati na snegu, a glumiti da je proleće ili slično? Ne pričam sa prijateljima o seriji tako da ne znam zavide li mi.“ – rekao je glumac.

Za potrebe filma “Ruske kape” morao je da smrša budući da je glumio zavisnika od droge. Film se bavi svim problemima droge.

Nakon svakog projekta sve je više rasla popularnost crnogorskog glumca, a posebno kada je prikazana serija “Zora dubrovačka” u kojoj je glumio doktora Filipa Markovića, u kojoj mu je baš sadašnja supruga Jelena glumila partnerku.

Od svih sapunica, Momčilo Otašević istakao da mu je rad na sapunici “Kud puklo da puklo” bio najdraži. Sudeći po njegovim izjavama, možemo zaključiti da je na Sašu iz sapunice “Drugo ime ljubavi” najmanje ponosan.

Osim kao glumac Momčilo Otašević se dokazao i kao voditelj pa je tako vodio emisiju “Superljudi” o posebnim ljudima koji su pokazali da nemoguće ipak postoji. Emisija se emitovala na Prvoj i hrvatskom RTL-u.

Glumac je često u emisiji govorio svim narečjima i jezicima iz regiona, te je takmičare iz Hrvatske bodrio na tom jeziku, one iz Crne Gore svojim maternjim a one iz Srbije obavezno pozdravljao ekavicom na srpskom.

Gledaoci ovo nisu zamerili Otaševiću, pa im je čak bio simpatičan i to posebno tviterašima, što do sada nismo videli da je običaj. Čak je i žiri bio sastavljen dosta regionalno, pa su tu bili bosanskohercegovački komičar, pevač i glumac Branko Đurić Đuro, srpska glumica Anđelka Prpić i doktor Vuk Aleksić, ali i hrvatski tekstopisac i kompozitor Zrinko Tutić, poznat po radu sa najvećim tamošnjim zvezdama. 

Nažalost, show se prikazivao samo jednu sezonu i ovo je jedina televizijska uloga voditelja za mladog glumca. 

Ono što je činjenica jeste da Momčilo Otašević kada glumi u hrvatskoj sapunici, ona se gleda od Slovenije do Makedonije. Zaista na poseban način okuplja publiku pred malim ekranima. 

Momčilo Otašević

Zbog uloge u filmu “Dečaci iz ulice Marksa i Engelsa” u režiji Nikole Vučevića, Momčilo Otašević je bio nominovan za najboljeg glumca na Međunarodnom festivalu u Madridu.

Da je veliki talent dokazao je po tome što je odabran za kandidata u programu “Shooting Stars” filmskog festivala Berlinale.

Momčilova serija “Beležnica” u kojoj ima glavnu ulogu emitovala se na kanalu Superstar TV i RTS-u prošlog proleća, a glumac je ovom prilikom izjavio da mu je čast što glumi rame uz rame sa srpskim glumačkim legendama koje je nekada gledao samo na malim ekranima i maštao da nekada zaigra sa njima.

Momčilo Otašević se pojavio i u još nekim srpskim serijama, poput “Ravne gore”, “Komšija” i “Državnog službenika”. Zbog snimanja sapunice “Drugo ime ljubavi” u Zagrebu, njegova uloga bila je smanjena u drugoj sezoni “Državnog službenika”.

Naime on je trebao da igra bitniju, veću i jednu od nosećih uloga u ovoj sezoni, ali je za svoje scene imao samo četiri snimajuća dana. Srećom, iz ta četiri dana rodila se saradnja na seriji “Beležnica”, zato što je Miroslav Lekić predložio ili ti pozvao Momčila da dođe na kasting za ulogu Boška Stevanovića. Pojavio se i u epizodnoj ulozi u poslednjoj epizodi druge sezone serije „Klan“.

Danas je završeno snimanje druge sezone serije „Beležnica profesora Miškovića“, koja će se emitovati takođe na kanalu Superstar TV krajem godine ili početkom sledeće godine. Momčilo Otašević i u novoj sezoni igra glavnu ulogu.

Zapratite nas i na Instagramu: https://www.instagram.com/kinopolis.rs/

Izvor: Kinopolis

Foto: Damir Krajac/Cropix/Printscreen

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tagovi:

Najnovije vesti

Pročitajte još

Izdvajamo